kézilabda

2018.02.27. 19:44

Megyei rangadót nyert a CVSE

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a Körmend ellen nyert megyei rangadót a CVSE, győzött a Bük, kikapott a Sárvár.

Tóth Gábor

Sebestyén Fanni jó játékkal, hat góllal vette ki a részét a celli győzelemből Fotó: Szendi Péter

Vady Mosonszolnok–Sárvárfürdő Kinizsi 28-19 (17-10). – Mosonszolnok, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Fábián B., Vandróczki G.

Sárvár: Petróczi – Soós, Cser 4, Farkas J. 2, Nardai 4, Doncsecz 3, Vajda. Csere: Varga, Jenőfi 5, Farkas L. 1, Horváth E., Horváth D. Edző: Rozmán Gergő.

A harmadik Sárvár nagyon rosszul kezdte a listavezető vendégeként a rangadót. A hazai csapat a játék minden elemében felülmúlta a gyengén, dekoncentráltan játszó vasi alakulatot, és a szünetig el is döntötte a mérkőzés sorsát. A második félidőben sem változott a játék képe – figyelmeztető vereséget szenvedett a Kinizsi.

Büki TK–Egerszegi KK 26-25 (13-13). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm Zs., Tuifel A.

Bük: Harasztovics – BINDER 6, SZABÓ D. 11/5, Szenczi 1, Németh B. 1, NÉMETH D. 5, Szabó N. 2. Csere: Szalai (kapus), Csabai, Gulyás, Szabó R., Bősze, Megyeri, Cseledi, Zakariás. Edző: Mátés István.

A vendégek kezdtek jobban (7. perc: 0-4), majd az időkérés után rendezte sorait a Bük (13. perc: 4-4). De összességében az első félidő nagy részében az egerszegiek akarata érvényesült, végig két-három góllal vezettek. Szünet előtt mégis egalizált a házigazda. Sőt úgy tűnt, hogy fordulás után gyorsan felőrli ellenfelét (41. perc: 19-16). A vendég azonban nem adta fel, fordított, és a hajrának is előnyből futhatott neki (58. perc: 24-25). Ám a végjáték hetespárbajából a Bük jött ki jobban, és kicsikarta a győzelmet.

Celldömölki VSE–Körmendi DMTE 32-28 (16-14). – Celldömölk, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Cserszegi B., Sipos J.

CVSE: Pongrácz – SEBESTYÉN 6, Szecsődi, SZOMORKOVITS A. 5, Németh V. 8/1, Bagics 1, GYŐRFFY 12/6. Csere: GEIGER, Balogh V., TÖMŐ, Farkas, Füzfa, Marton, Szalai Sz., Szalai F., Berki. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Körmend: Anek – Török 6, Adorján 8, Őri 1, Kiskós 5/3, Cser 1, Benedek 5. Csere: Bokor 1, Zsiga, Herczeg 1, Horváth D., Szalai L., Péter. Edző: Oláh Sándor.

Sebestyén Fanni jó játékkal, hat góllal vette ki a részét a celli győzelemből Fotó: Szendi Péter

Az első gólt a celliek dobták, ennek ellenére a vendégek kapták el jobban a rajtot (13. perc: 9-3). Időkérés után a hazaiak felzárkóztak, egyenlítettek (20. perc: 11-11). A folytatásban a CVSE a mezőnyben és kapuban is egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, átvette az irányítást, három-négy gólos előnyre tett szert. Ez a különbség pedig végig megmaradt a csapatok között.

Salamonné Csótár Adrienn: – Örülök, hogy sikerült erősítenünk, már a teljes mérkőzést bírjuk erővel, lendülettel. Ezután is mindent megteszünk az előbbre jutásért!

Oláh Sándor: – Jól indultunk, de jókora előnyünk birtokában mi kezdtünk el kapkodni, amit a hazaiak megbüntettek. A celliek jobban akarták a győzelmet, és jobbak is voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában