vízilabda

2018.02.22. 20:55

Öt góllal győzött az AVUS

Az OB I-es vízilabda-bajnokság A csoportjának utolsó alapszakaszbeli mérkőzésén az AVUS öt góllal verte az Újpestet. Dr. Vincze Balázs szakmai igazgató szerződését négy évvel meghosszabbította a klub.

Pum András

AVUS–UVSE 9-4 (3-1, 4-3, 2-0, 0-0). – Szombathely, AVUS-uszoda, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, A csoport, vezette: Bereczki, Dodog.

AVUS: KOVÁCS B. – UKUMANOV 1, Kiss Cs., Takács, BASARA 3, GARANCSY 3, Polovic. Csere: Galambos G., EKLER B. 2, Baj, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Edző: Matajsz Márk.

UVSE: Laboncz – Korényi, Major, Keresztúri, Baksa 1, Tóth Z. 1, Vogel 1. Csere: Knézy 1, Rábavölgyi, Korbács, Dala, Szentesi, Németh D. Edző: Németh Zsolt.

Remekül kezdte a mérkőzést az AVUS, Ukumanov gyors gólja után Garancsy is betalált, miközben Kovács Barnabás parádézott a kapuban. Remekül védekeztek a szombathelyiek, csak 40 másodperccel a negyed vége előtt szépítettek az újpestiek, ám Ekler hosszas lóbálás után ismét kétgólosra növelte az előnyt (3-1). A második negyed elején Garancsy talált a hálóba, ám 4-1-ről kiegyenlített az Újpest. Öldöklő harc folyt, az újpesti próbálkozásokat Kovács bravúrral védte. Ekler úszott végig a bal oldalon, majd a bal felsőbe bombázott (5-4). Aztán Basara és Garancsy góljával már hárommal elhúzott az AVUS (7-4). A nagyszünet utáni nyolc perc parádés góllal indult (8-4). Robogott az AVUS szekere. A fővárosiak támadásait könnyen hatástalanították a szombathelyiek, ha pedig mégis átlőtték a védőfalat, ismét Kovács állta a labda útját. Az utolsó negyed biztos, 9-4-es hazai vezetéssel kezdődött. Ekkor már nem siettek, nem kapkodtak, szépen járatták a labdát az aligátorok.

Az AVUS elsősorban remek védekezésének és kiváló kapusteljesítményének köszönheti egyik riválisa elleni, fontos győzelmét.

Matajsz Márk: – Nagyon kemény, hajtós mérkőzést vívtunk, győzelmünk kulcsa a jó védekezés volt, és az, hogy valódi csapatként játszottunk.

További eredmények: BVSC–Vasas 9-8, Kaposvár–Debrecen 9-9. A Szolnok–FTC mérkőzést tegnap, lapzártánk után rendezték.

Az A csoport állása: 1. Szolnok 39, 2. FTC 36, 3. BVSC 25, 4. Debrecen 17, 5. Kaposvár 16, 6. Vasas 15, 7. AVUS 9, 8. UVSE 4 pont.

A folytatásban az A és B csoport első négy helyezettje a felsőházban, az utolsó négy az alsóházban folytatja szereplését. Az együttesek viszik magukkal eddig megszerzett pontjaikat, és a másik csoport négy csapatával játszanak összesen nyolc találkozót. Az aligátorok szombaton 18 órakor Szentesen szállnak először vízbe.

Az AVUS a mérkőzés másnapján sajtótájékoztatót tartott. Juhász Tibor, az AVUS elnöke bejelentette, az aligátorok szakmai igazgatójának, dr. Vincze Balázsnak július 1-jén lejáró szerződését négy évvel, 2022. július 1-jéig meghosszabbította. Juhász Tibortól megtudtuk: a klubnál messzemenőkig elégedettek Vincze munkájával, kevés ilyen kaliberű szakembert találni, aki ráadásul hosszú távra elkötelezi magát egy, a fővárostól távol eső vidéki egyesülethez. Vincze feladatköre nem változik, továbbra is a klub szakmai munkájáért – a legkisebbektől a felnőttekig bezárólag – felel. Dr. Vincze Balázs hangsúlyozta: Juhásszal tíz éve ismerik egymást, azóta segíti a klub munkáját, tavaly nyár óta pedig hivatalosan is az AVUS alkalmazásában áll. A jövőt tekintve elmondta: akkor lenne elégedett, ha minél több fiatal kezdene el vízilabdázni az AVUS-ban, és minél többen bemutatkoznának a felnőtt együttesben. A távlati célok között pedig az szerepel, hogy a klub kirakatcsapata, az OB I-es együttes három év múlva már a világ legerősebb bajnokságában, a felsőházban szerepeljen.

 

Címkék#AVUS#UVSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában