Újabb Dobó-érmek

2018.03.05. 20:12

A juniorok és az ifjúságiak zárták a téli ob-t

Az atlétikai téli dobó országos bajnokság második felvonásában, a junior (U20) és ifjúsági (U18) korosztály versenyén négy arany-, két ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek be a házigazda Szombathelyi Dobó SE Németh Pál Dobóakadémia versenyzői.

Horváth Erika

A junior és ifjúsági téli ob dobogósai (balról): Németh Zsanett, Giczi Eszter, Varga Donát, Katavics Balázs, Doma Benedek, Rajczi Bianka Fotó: Szombathelyi Dobó SE

Egy héttel a felnőtt, serdülő és újonc téli ob után (ahol hét aranyat, három ezüstöt és két bronzot gyűjtöttek a házigazda Dobó SE versenyzői) szombaton a junior és ifjúsági korosztály dobóatlétái találkoztak a szombathelyi Sugár úti dobópályán. Diszkosz- és kalapácsvetésben, valamint fedett pályán – a kiscsarnokban – súlylökésben küzdöttek meg bajnoki címekért. A 12 aranyon nyolc klub versenyzői osztoztak. A legtöbbet – négyet – a Dobó SE szerzett, emellett még két ezüst és két bronz is került a „tarisznyába”.

A junioroknál a még csak 18. évében járó Varga Donát több mint egy métert javítva legjobbján szerezte meg kalapácsvetésben a bajnoki címet, már csupán öt centi hibádzik a 74 méterből. Ráadásként diszkoszvetésben bronzérmes lett. A lány kalapácsvetők között a nemrégiben újra csatasorba állt Németh Zsanett bizonyult a legjobbnak – ugyancsak egyéni csúccsal -, ő hét centire van már csak a 60 méteres határtól. Az ifjúságiaknál Doma Benedek volt a legeredményesebb szombathelyi versenyző, kalapáccsal aranyat, súlylökésben bronzot szerzett. A kalapácsvetés eredményhirdetésén Katavics Balázs állhatott mellette, aki szép egyéni csúccsal ért fel a dobogó második fokára. A lányoknál Giczi Eszternek az egyik száma jól sikerült, egyéni csúccsal lett bajnok diszkoszvetésben, de kalapácsvetésben több dobásánál nem tudott a körben maradni, lecsúszott a dobogóról. Mégsem maradt ez a szám sem vasi érmes nélkül, hiszen Rajczi Bianka stabil versenyzéssel, egyéni rekorddal ezüstös lett. A Dobó SE fiataljainak edzői: Németh Zsolt, Németh László, Gubián Tamás, Csercsics Richárd.

A junior és ifjúsági téli ob dobogósai (balról): Németh Zsanett, Giczi Eszter, Varga Donát, Katavics Balázs, Doma Benedek, Rajczi Bianka Fotó: Szombathelyi Dobó SE

- Annak ellenére, hogy az időjárás keményen próbálkozott, mégis jó feltételek között tudtuk megrendezni mindkét versenyt – mondta Németh Zsolt, a Dobó SE mesteredzője, a téli ob-k versenyigazgatója. – Örömteli, hogy a versenyzőket sem tántorította el a hideg, sokan indultak, jobbnál jobb, színvonalas versenyeket lehetett látni. A mieink közül most szombaton Varga Donát és Németh Zsanett megváltotta a repülőjegyét a junior-világbajnokságra. Jó úton halad az ifi-Eb felé Doma Benedek és Katavics Balázs is, de ők sem pihenhetnek a babérjaikon, mint ahogy Giczi Eszter és Rajczi Bianka sem. Az még nem elég, hogy megvannak a szintek, hiszen a lányoknál öten pályáznak a két Eb-kvótára.

A Dobó SE eredményei. Junior. Férfi, diszkoszvetés (1,75 kg): 3. Varga Donát 45,24. Kalapácsvetés (6 kg): 1. Varga Donát 73,95 egyéni csúcs, 4. Antal Ármin 58,57. Női, súly (4 kg): 5. Németh Zsanett 10,00 e. cs. Diszkosz (1 kg): 9. Németh Zsanett 23,24. Kalapács (4 kg): 1. Németh Zsanett 59,93 e. cs.

Ifjúsági. Fiú, súly (5 kg): 3. Doma Benedek 14,58 e. cs., 4. Méhes Krisztián 14,20 e. cs., 5. Katavics Balázs 14,18 e. cs. Diszkosz (1,5 kg): 6. Doma Benedek 42,71, 7. Katavics Balázs 39,34 e. cs. Kalapács (5 kg): 1. Doma Benedek 68,81, 2. Katavics Balázs 65,14 e. cs., 4. Méhes Krisztián 56,06 e. cs., 7. Petróczy András 47,75. Lány, súly (3 kg): 4. Giczi Eszter 12,18 e. cs., 5. Rajczi Bianka 11,45 e. cs., 11. Varga Virág 9,01 e. cs. Diszkosz (1 kg): 1. Giczi Eszter 41,53 e. cs., 5. Rajczi Bianka 30,18, 6. Varga Virág 27,42. Kalapács (3 kg): 2. Rajczi Bianka 57,35 e. cs., 4. Giczi Eszter 53,83, 8. Varga Virág 42,57.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában