kézilabda

2018.05.01. 21:29

Megyei derbin verte a Bük a Körmendet

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 21. fordulójában a Bük megyei rangadót nyert a Körmend ellen, magabiztos diadalt aratott a Sárvár, kikapott az SZKKA és a CVSE.

Tóth Gábor

Szabó Dóra remek játékkal és 13 góllal járult hozzá a büki diadalhoz Fotó: Unger Tamás

Büki TK–Körmendi DMTE 28-23 (15-13). – Bük, 110 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm Zs., Tuifel A.

Bük: Harasztovics – Binder 3, Gulyás, SZABÓ D., 13/2, NÉMETH D. 5, Csabai, Szabó N. 4/1. Csere: Szalai, Palkovits (kapusok), Szenczi, Németh B., CSÓKA 3, Szabó R., Megyeri, Bősze, Cseledi. Edző: Mátés István.

Körmend: Anek – Horváth D. 2, Kiskós 8/6, Zsiga 1, Herczeg 2, Adorján 3, Török 5. Csere: Cser 2, Varga, Péter, Szalai. Edző: Oláh Sándor.

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, néhány góllal rendre a Körmend vezetett. A játékrész hajrájában azonban egy 3-0-s rohammal fordított a Bük. Sőt, fordulás után is 3-0-val kezdett, így meglépett (35. perc: 18-13). A folytatásban pedig egyre növelte előnyét a pontosabb házigazda (41. perc: 23-15), a végére (51. perc: 27-19) nem maradt izgalom.

Mátés István: – Az első félidőben puhán védekeztünk, ezt jól használta ki a Körmend. A másodikban viszont már jól játszottunk, és biztosan, megérdemelten nyertünk.

Szabó Dóra remek játékkal és 13 góllal járult hozzá a büki diadalhoz Fotó: Unger Tamás

Komárom VSE–Szombatheyi Kézilabda Klub és Akadémia U21 37-26 (18-6). – Komárom, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Cseszregi B., Sipos J.

SZKKA: Bognár – Marton 2, Kovács T. 2, Kozma 2, Csapó 2, Málovics 13, Horváth L. 3. Csere: Sámson 2. Edző: Vers Ákos.

Roppant szűk kerettel utazott el a szombathelyi csapat Komáromba, amit a rutinos házigazda kihasznált, nagy iramot diktálva, fizikai fölényét érvényesítve az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ám a szombathelyi lányok nem adták fel, a második félidőben nagyot küzdöttek – de a vereséget így sem tudták elkerülni.

Sárvárfürdő Kinizsi– Egerszegi KK 29-15 (12-9). – Sárvár, 120 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Sárvár: Petróczi – Soós 3, Nardai 3, Szondy, Jenőfi 3, Doncsecz 1, Kokas 10. Csere: Varga, Bokor, Vajda 4, Cser 4, Horváth 1, Dávid, Farkas L. Edző: Rozmán Gergő.

Bekezdett a Sárvár, 4-1-re meglépett, de hamar egalizált az Egerszeg. Szorosan alakult az első félidő – főként a rossz sárvári helyzetkihasználás miatt. A második játékrész elején összeállt a Sárvár védekezése, és labdaszerzések után leindította ellenfelét, végül könnyed győzelmet aratott. A hazaiaknál mindenki kivette a részét a sikerből.

Bajnok DSE Nemesvámos–Celldömölki VSE 36-30 (16-14). – Veszprém, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

CVSE: Tömő – Szomorkovits A. 5, Németh V. 5/1, Győrffy R. 7, Szecsődi V. 7/2, Sebestyén F. 2, Bagics. Csere: Geiger 1, Balogh V., Füzfa 3, Pongrácz, Szalai F., Szalai Sz., Giczi G. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A második helyen álló hazaiak kezdtek jobban (4-2) és a folytatásban is biztosan vezettek (12-6). Ám a celldömölkiek védekezése feljavult, a szünetig felzárkóztak két gólra. A második félidő sokáig szorosan alakult, felváltva estek a találatok, igaz, végig a hazaiak vezettek. Sőt a hazai pálya minden előnyét élvező Nemesvámos a végére nagyobb előnyre tett szert. A különbség csalóka, a játék képe alapján nem volt ennyi a csapatok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában