arany

2018.05.02. 20:34

Páros snapszer – Késő éjszaka ért véget a finálé

Tuczai Miklós révén vasi aranyérem született az első alkalommal kiírt magyar páros snapszerbajnokság döntőjében.

Tóth Gábor

A bajnokcsapat: Tuczai Miklós (balról) és Peszlen Tamás Fotó: Magyar Snapszer Szövetség

A kőszegi székhellyel rendelkező Magyar Snapszer Szövetség a Sopronhoz közeli Röjtökmuzsajon rendezte meg a páros snapszerbajnokság országos döntőjét – a páros ob-t első alkalommal írták ki. A 24 páros négyfős csoportokban kezdte meg a versenyt, rögtön látszott, hogy roppant kiegyensúlyozott a mezőny. A csoportmeccsek után a körbeverések miatt csak hosszas számolás után alakult ki az egyenes kieséses szakaszba jutottak névsora (ebben a játékban egy nyertes leosztással akár 24 ponttal is gyarapodhat a szerencsés fél, így nincs lefutott meccs, nincsen ledolgozhatatlan hátrány).

A bajnokcsapat: Tuczai Miklós (balról) és Peszlen Tamás
Fotó: Magyar Snapszer Szövetség

A csoportküzdelmek során minden páros ért el legalább egy győzelmet, és egy csapat sem maradt veretlen. Az éjszakába nyúló versenyt végül a szombathelyi Tuczai Miklós és a röjtökmuzsaji Peszlen Tamás kettőse nyerte. A döntőben biztosan verték a Rabi Zsolt–Horváth László vitnyédi párost. A harmadik helyért hölgyek versenyeztek: a fertődi Boros Beáta–Kőműves Márta duó hajszállal bizonyult jobbnak a szombathelyi Soronics Gáborné–Pajor Józsefné kettősnél.

Az egyéni snapszerbajnokság május 19-én folytatódik Győrben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában