teke

2018.05.14. 19:55

U23-as világbajnokságra utaznak

Bőven lesz vasi képviselet a szerdán rajtoló és vasárnap záruló U23-as tekevilágbajnokságon: egy répcelaki és három szentgotthárdi tagja is van a válogatottnak.

Horváth Erika

A gotthárdiak válogatott triója (balról): László Kata, Cserpnyák Martin, aki az apatini Szerbia–Magyarország válogatómérkőzésen a csapat legjobbja volt és Karba Bálint Fotó: Szentgotthárdi VSE

Kolozsváron rendezik a tekézők idei világversenyeit. Kedden zárul az U18-as korosztály világkupája, szerdán pedig megkezdődik az U23-asok 19. világbajnoksága (amelyet majd a felnőtt egyéni vb követ). Juhász Tibor szövetségi kapitány nyolc-nyolc fős válogatottal utazik el Romániába. Az ifjúsági fiúk legrutinosabb játékosa a 22 éves Brancsek János, aki már tíz korosztályos világversenyes érmet birtokol, sőt, tagja volt a tavaly vb-ezüstöt szerző felnőtt magyar férficsapatnak is. A győri fiú még a Répcelaki SE-tekeshop.hu versenyzőjeként megy Kolozsvárra, de már tudott, hogy két szezon után elválnak útjaik a vasi csapattal.

A gotthárdiak válogatott triója (balról): László Kata, Cserpnyák Martin, aki az apatini Szerbia–Magyarország válogatómérkőzésen a csapat legjobbja volt és Karba Bálint Fotó: Szentgotthárdi VSE

Egyre inkább beérni látszik a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE utánpótlás-nevelő munkája. Idén hárman is bekerültek a vb-keretbe. A lányoknál a 18 éves László Kata, a fiúknál a 17 éves Karba Bálint és Cserpnyák Martin is csapattag lett. Utóbbi már tavaly is szerepelt a válogatottban, a másik két fiatal azonban újonc. Tróbert József, a klub elnöke, a gotthárdi csapat egyik edzője elmondta, hogy mindhárman négy-öt éve versenyeznek, gyakorlatilag a tekepályán nőttek fel, hiszen szüleik is tekéznek.

Az U23-as korosztály világbajnokságán férfi és női csapat, tandem (páros), tandem mix és egyéni versenyt is rendeznek. Majd a helyszínen derül ki, hogy ki melyikben szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában