SZOMBATHELY, VÉP

2018.06.20. 21:52

Diákolimpia: Egy arany, két ezüst az atlétikapályán

Nagy Vas megyei sikereket hozott a kisiskolák országos diákolimpiájának második versenynapja is. Atlétikában egy arany- és két ezüstéremmel folytatódott a széria, az őriszentpéteri labdarúgók pedig az elődöntőbe verekedték magukat.

Horváth Erika

A Gyöngyösfalu svédváltói. Az ezüstös fiúk (balról): Páli Csanád, Debreceni Dávid, Molnár Levente, Varga Milán, Kósa Ottó testnevelő és az aranyos lányok: Kaposi Fanni, Páli Csenge, Fekete Kata, Vörös Dorka Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

 

A győrvári Barbalics Bálint egy
arannyal és egy ezüsttel zárt
Fotó: MDSZ

Az atléták szerdán le is zárták a versenyeiket, az egyéni futószámok és a svédváltó szerepelt a programjukban. Délelőtt a győrvári Barbalics Bálint ismét nagyot alkotott, a IV. korcsoportban kedden elért diákolimpiai bajnoki címe után szerdán 800 méteren szerzett ezüstérmet, 2:14,4 perces időeredménnyel. A tehetséges fi ú testnevelője Miklós Ferenc. A gyöngyösfaluiak – Kósa Ottó tanár úr vezérletével – ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták. Akkor a lány többpróba csapatuk állhatott fel a dobogó második fokára.

 

Ezúttal a fiú és lány svédváltójuk (100, 200, 300, 400 m) is rajthoz állhatott. Mindkét nemnél két időfutamban bonyolították le a versenyt. Előbb a fiúk futottak fel a dobogóra – a Molnár Levente, Páli Csanád, Debreceni Dávid, Varga Milán összetételű négyes ezüstérmet vehetett át dr. Puskás Tivadartól, Szombathely polgármesterétől – 2:26,6 perccel végeztek második helyen a somberekiek mögött. Majd a lányok következtek, akik a legjobb eredménnyel érkeztek a döntőbe. És szenzációs versenyzéssel be is bizonyították, hogy az ország kisiskoláinak váltói közül az övék a legjobb. Nagy fölénnyel, 2:36,0 perc alatt elsőként értek célba – aranyérmet akaszthatott a nyakukba a polgármester.

A Gyöngyösfalu svédváltói. Az ezüstös fiúk (balról): Páli Csanád, Debreceni Dávid, Molnár Levente, Varga Milán, Kósa Ottó testnevelő és az aranyos lányok: Kaposi Fanni, Páli Csenge, Fekete Kata, Vörös Dorka Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

– Megcsinálták

– fogadta a gratulációkat elérzékenyülve a verseny után Kósa Ottó. – Sokat gyakoroltunk, az utolsó hétben a verseny helyszínén, a Sugár úti pályán is. Készültünk a győzelemre. Még diákolimpiai csúcsra is, de az nem sikerült, mert nem volt olyan ellenfél, amelyik megszorongatta volna a mi váltónkat. Az, hogy ilyen eredményeket értünk el, a testnevelés órai munka gyümölcse. Ezek a gyerekek szeretnek atlétizálni, még motiválni sem kell őket.

Bronzéremért játszhatnak az őriszentpéteri labdarúgók

Szerdán remekül folytatta Vépen a csoportjában első helyen záró Őriszentpéter labdarúgócsapata. Sebők Csaba tanítványai délelőtt a Badacsonytomaj elleni negyeddöntőt 2–0-s győzelemmel tudták le. Így késő délután elődöntőt játszhattak a Karancsság ellen. A fi náléba jutásról a rendes játékidőben nem tudott dönteni a két csapat, 1–1 lett a meccs vége. A büntetőkön múlott – amiket a nógrádiak rúgtak pontosabban (1–3). Így az őriszentpéteriek csütörtökön 11 órától bronzmérkőzést játszhatnak a Bősárkánnyal. A Hajdúböszörmény–Karancsság fi – nálé 11.40-kor kezdődik.

A nádasdi kézilabdás lányok Mezőnagymihály ellen 16–7- es sikerrel zárták csoportmérkőzéseiket –, a két győzelem, két vereség a harmadik helyet jelentette ötösükben. Mesterházi László csapata ma a 7–9. helyért játszik – 9.15-től Geszteréd, 11.30-tól pedig Magyarpolány együttesével a Haladás Sportkomplexumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában