SZOMBATHELY, VÉP

2018.06.19. 21:52

Hazai arany és ezüst is a diákolimpián

Kedden megkezdődtek a versenyek a kisiskolák sportversenyeinek országos döntőjén – a vasiak számára több-kevesebb sikerrel.

Horváth Erika

Sárgában a nádasdi kézilabdás lányok – balról Morsics Réka, Suborits Réka, Banca Evelin, Papp Angéla – nem tudták megállítani az egerváriakat Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Már kedden is nagyüzem volt a Sugár úti Atlétikai Centrumban. Kedden többpróbában mérték össze a tudásukat a megyei győztes csapatok, illetve egyéni versenyzők. A csapatokat két-két II., III., illetve IV. korcsoportos diák alkotta, korosztálytól függően 60 vagy 100 méteres síkfutás, távolugrás és kislabdahajítás voltak a versenyszámok.

 

Megszülettek a Vas megyeiek első dobogós helyezései is: a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola lánycsapata – Kaposi Fanni, Horváth Kíra, Kuglics Lili, Fekete Kata, Molnár Dzsesszika, Páli Csenge, felkészítő testnevelőjük Kósa Ottó – 2472 ponttal ezüstérmet szerzett. Egyéniben pedig a győrvári Barbalics Máté a IV. korcsoportos fi úknál aranyat nyert 561 ponttal. Ezeken kívül is született több értékes helyezés; az őriszentpéteri fi – úcsapat nyolcadik lett, egyéniben a lányoknál a két hatodik helyezés – Kulcsár Emília (Őriszentpéter, II. kcs.) és Kuglics Lili (Gyöngyösfalu, III. kcs.) is nagyon szép eredmény, akárcsak a fi úknál Gombás Bence (Torony, II. kcs) hetedik helye. Az atlétikai versenyek részletes eredményeire még visszatérünk.

 

Szerdán zárul az atlétikaprogram. A 600 (III. kcs.), illetve 800 (IV. kcs.) méteres egyéni futószámokban (10.00–12.00) – a fi úknál és lányoknál is két-két vasi futó indul. A svédváltók (14.00– 14.40) fejezik majd be a versenyt, ahol a Gyöngyösfalu lánykvartettje címvédőként állhat rajthoz, a fi úknál szintén a Gyöngyösfalu a hazai résztvevő.

Gyönyörűen menetel az Őriszentpéteri Általános Iskola fi ú labdarúgócsapata a diákolimpia vépi helyszínén, a Városi Sporttelepen. Sebők Csaba tanítványai a D csoportban a Heves megyei Erdőtelek ellen 3-2-es győzelemmel nyitottak, majd a hajdúböszörményieket is legyőzték 1-0-ra. Késő délután a Somogy megyei Törökkoppány következett – 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés; büntetőket is rúgtak a holtverseny eldöntése miatt, ebben eggyel jobb volt az ellenfél (2-2). Ám a két győzelem és egy döntetlen is elég volt a csoportelsőséghez. Szerdán már negyeddöntő-mérkőzést vívnak az őriszentpéteri fi úk az 1–8. helyért; 9.40-től a C csoport másodikja, a Veszprém megyei Badacsonytomaj lesz az ellenfél.

Sárgában a nádasdi kézilabdás lányok – balról Morsics Réka, Suborits Réka, Banca Evelin, Papp Angéla
– nem tudták megállítani az egerváriakat Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Haladás Sportkomplexum két csarnokában párhuzamosan rendezik a lány kézilabdázók csoportmérkőzéseit. A Nádasd együttese erős csoportba került, először Egervártól kapott ki 20-14-re, majd Köröstarcsától 17-6-ra. A délutáni mérkőzésen viszont első győzelmét ünnepelhette, a Berettyóújfalu gárdáját 19-16-ra győzte le. Mint felkészítőjük, Mesterházi László elmondta, a mostani csapatuk kevésbé gyakorlott, mint a három évvel ezelőtt diákolimpiai bajnoki címet szerzett, majd a következő évben bronzérmes gárdájuk. De a lányok minden tőlük telhetőt megtesznek. Szerdán 12.45-kor vívják utolsó csoportmérkőzésüket az egy győzelmükkel két vereségükkel a csoport negyedik helyén álló nádasi lányok, ellenfelük 12.15-től a két vereséget jegyző Mezőnagymihály lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában