verseny

2018.06.04. 21:16

Horváth Zoltán a sprintbajnok

Sprint versenyszámban a répcelaki Horváth Zoltán nyerte a 2017/2018. évi férfi egyéni tekebajnokságot.

Pum András

A dobogó legfelső fokán a sprint versenyszám bajnoka, Horváth Zoltán. Balról az ezüstérmes Pintér Károly, jobbról a két bronzérmes, Veres Zsolt és Karsai László Fotó: Tróbert József

A magyar szövetség a szezon legvégén, a csapatbajnokság és a világbajnokság után rendezte a tekézők egyéni bajnokságának országos döntőjét, amelyen 36-an indulhattak. A válogatott kerettagok alanyi jogon, a többiek egy selejtezősorozat után kvalifikálták magukat. Megyénket kilenc versenyző képviselte: hat répcelaki, egy-egy szentgotthárdi, balogunyomi és nagymizdói. A négysávos szentgotthárdi pályán az első nap a 120 vegyes gurításos versenyt rendezték.

A dobogóra ugyan nem fért vasi, viszont az első tízbe három is – a répcelaki Zapletán Zsombor és Móricz Zoltán, valamint a balogunyomi Józsa Gábor. Kiss Tamás pályacsúccsal (706 fa) nyert, összetettben pedig 925 fával győzött – ez pedig minden idők legjobb hazai egyéni bajnoki eredménye. Másnap az egyenes kieséses sprint számban 32-en indultak. A 40 vegyes gurítás után a nyolc vasiból négy került a 16 közé, ahonnan már csak a répcelaki Horváth Zoltán jutott a negyeddöntőbe. Ott a győri Kollert, majd az elődöntőben a szegedi Karsait is 2-0-ra verte. A fináléban a zalaegerszegi Pintér sem tudta megállítani: 2-0-ra nyert a répcelaki tekés, így magyar bajnoki címet szerzett. Volt még egy eredményhirdetés, az összetett versenyé, ahová a résztvevők 120 gurításos és a legjobb sprinteredményét számítják be. A legjobb vasi, Zapletán negyedik lett 883 (659 +224) fás teljesítményével.

– Nem volt nagy rutinom ebben a versenyszámban, előzetesen egyáltalán nem gondoltam, hogy nyerhetek – mondta a tavaly még vasasszonyfai színekben Vas megye egyéni bajnoka címét elhódító Horváth Zoltán. – Gondoltam, lesz, ami lesz, megpróbálom kihozni magamból a maximumot. Szerencsére jól fel tudtam pörögni, pedig roppant nehéz ellenfelekkel kellett megküzdenem: a szegedi Kiss Norbert és klubtársa, Karsai László is esélyesebb volt nálam. Miután a nyolcaddöntőben óriási csatában legyőztem Kisst, kezdtem elhinni, hogy lehet keresnivalóm. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen komoly mezőnyben az élen végeztem.

A dobogó legfelső fokán a sprint versenyszám bajnoka, Horváth Zoltán. Balról az ezüstérmes Pintér Károly, jobbról a két bronzérmes, Veres Zsolt és Karsai László Fotó: Tróbert József

– A visszajelzések alapján a rendezéssel és a verseny színvonalával is maximálisan elégedettek voltak a játékosok – mondta Tróbert József, a Thermalpark-Szentgotthárd szakosztályvezetője, a versenybizottság elnöke. – Jó példa, hogy a többszörös világbajnok Kiss Norbert még sohasem dobott a szentgotthárdi pályán, és csak ámult, hogy milyen jó eredmények születnek. Másrészt a pálya- és az összetett országos csúcs is bizonyítja: nem véletlenül tartják az ország legjobb pályájának a gotthárdit.

A jobb vasi eredmények Egyéni (120 gurítás): 1. Kiss Tamás (egyéni induló) 706, 2. Kiss Norbert (Szeged) 677, 3. Fehér Béla (Szeged) 676, 5. Zapletán Zsombor (Répcelak) 659, 8. Móricz Zoltán (Répcelak) 641, 9. Józsa Gábor (Balogunyom) 638. Sprint: 1. Horváth Zoltán (Répcelak), 2. Pintér Károly (Zalaegerszeg), 3. Veres Zsolt (Szeged) és Karsai László (Szeged). Összetett: 1. Kiss Tamás (egyéni) 925, 2. Fehér Béla (Szeged) 897, 3. Kiss Norbert (Szeged) 892, 4. Zapletán Zsombor (Répcelak) 883, 8. Móricz Zoltán (Répcelak) 857.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában