Szezonnyitó síugrás

2018.06.06. 19:30

Négy ország versenyzői vettek részt a Chernel Kupán

Remekül sikerült, népes, erős mezőnyt vonultatott fel, szép kőszegi eredményekkel zárult a Chernel Kupa nemzetközi síugróverseny.

Tóth Gábor

A kőszegi Kelemen Zalán szép ugrása aranyérmet ért Fotó: Ohr Tibor

A Kenyér-hegy sáncain 11. alkalommal megrendezett Chernel Kupa nemzetközi síugróversennyel kezdte meg a 2018/2019-es szezon nyári versenyidőszakát a Kőszegi SE síugrószakosztálya. Négy ország nyolc klubjából 55 nevező csatolt lécet a lábára – a magyar színeket a kőszegi síugrók képviselték, de érkeztek sportolók Ausztriából, Szlovéniából és Szlovákiából. Szép környezetben, kifogástalan körülmények közepette, gördülékeny szervezés mellett zajlott le a verseny. A legkisebbek a 10 méteres sáncon kezdték a versengést. Majd a 20 és 30 méteres pályákon küzdöttek tovább a fiúk és a lányok. Végül a nap végén kilenc kategóriában hirdettek győzteseket. A tíz jól teljesítő hazai versenyző közül hárman – Kelemen Barna, Katona Barnabás, Tischlerics Simon – először indultak síugróversenyen. További öt kőszegi síugró – Kelemen Zalán, Weigl Hugó, Gnädig Dóra, Tuczai Izabella, Kelemen Dávid – pedig felállhatott a dobogóra.

A kőszegi Kelemen Zalán szép ugrása aranyérmet ért Fotó: Ohr Tibor

- Jól sikerült a korosztályos versenyünk, csupa pozitív visszajelzést kaptunk a versenyzőktől, az érdeklődőktől, elégedettek vagyunk a létszámmal, és természetesen a versenyzőink eredményeivel is – értékelt Szilágyi János, a Kőszegi SE síugrószakosztályának elnöke. – A szezon beindult, dolgozunk tovább, az elkövetkező hetekben Szlovákiában és Szlovéniában versenyzünk. És természetesen várjuk az edzéseinkre a síugrás iránt érdeklődőket.

Kőszegi SE érmesei, K20 m, gyerek II.: 1. Kelemen Zalán 185,3 pont, 2. Weigl Hugó 174. K20 m, B2 kategória: 1. Gnädig Dóra 148. K30 m, serdülő lány: 3. Tuczai Izabella 160,1. K30 m, serdülő II.: 1. Kelemen Dávid 201,8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában