Ezüstérmes a házigazda

2018.07.01. 21:09

Jól sikerült a Pannon Inter-Crosse Kupa nemzetközi torna

Szép hazai eredményekkel zárult a 16. Pannon Inter-Crosse Kupa.

Tóth Gábor

Szombathelyi különcsata. Szita Bence (balról) és Kulcsár Nimród összecsapása Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi torna a német francia, olasz, osztrák, és cseh versenyeket is magában foglaló Európa Kupa egyik állomása. A sorozatban húsz csapat szerepel, köztük a szombathelyi székhellyel bíró Magyar Inter-Crosse Szövetség alakulata. A hétvégi, a Haladás Sportkomplexumban megrendezett kétnapos viadalon hét csapat vett részt, három szombathelyi, három cseh és egy osztrák gárda. Mindenki játszott mindenkivel – a 21 meccsen 824 gól esett.

Végeredmény: 1. Bandits (cseh, Prága)) 18 pont, 2. Bad boys (Szombathely I.) 15, 3. Warriors (cseh, Prága) 12, 4. Old boys (Szombathely II.) 9, 5. Young boys (Szombathely III.) 6, 6. Vienna Ewoks (osztrák, Bécs) 3, 7. Valecnici (cseh, Prága).

A szombathelyiek három különdíjat is kiérdemeltek. Szakály Ferenc (Bad boys) lett a legjobb kapus, Pinezits Alexandra (Bad boys) a legjobb női, míg Alpár Domonkos (Young boys) a legjobb magyar játékos.

Szombathelyi különcsata. Szita Bence (balról) és Kulcsár Nimród összecsapása
Fotó: Unger Tamás

– Erős volt a mezőny, hiszen a prágai Bandits tavaly például megnyerte az Európa Kupát, természetesen Szombathelyen is diadalmaskodott – jelezte Szakály Ferenc főszervező. – Nagy örömünkre az első csapatunk odaért a második helyre, ami nagyon szép eredmény. Mi a korlátolt anyagi lehetőségeink, a nagy távolságok miatt nem tudunk rajthoz állni az Európa Kupa összes állomásán, ezért nagyon fontos, hogy hazai pályán jól szerepeljünk, szerencsére ez most sikerült. És három csapatot indítottunk, hogy minden játékosunk kapjon elég lehetőséget. A résztvevők nagyon meg voltak elégedve az új Haladás-csarnokkal, tényleg extra körülmények közepette rendezhettük meg a tornát, a sportág iránt érdeklődők pedig színvonalas meccseket láthattak. Minden tekintetben jól sikerült a 16. Pannon Kupa!

Az Európa Kupa 2017/2018-as sorozata véget ért, Szombathely a hetedik helyen zárt.TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában