13 dobogós helyezést szereztek

2018.07.12. 20:43

Vb-érmes szombathelyi kötélugrók

Nagyon jól szerepeltek, összességében 13 dobogós helyezést szereztek a WJRF (World Jump Rope Federation) egyesült államokbeli világbajnokságán a Szombathelyi Kötélugró Klub tagjai.

Horváth Erika

Egyikük sem jött haza érem nélkül. Balról: Komlósi Kata, Nagy Lola, Nagy Lotti, Simon Tira, Varga Flóra Fotó: Szombathelyi Kötélugró Klub

Nagyon-nagyon fáradtan, de a jó teljesítmény tudatában, érmekkel megpakolva tért haza kéthetes amerikai útjáról a Szombathelyi Kötélugró Klub öt lányversenyzője, valamint két edzőjük, Füle Magdolna és Bánhegyi Attila. Akárcsak tavaly, idén is a fl oridai Orlandóban volt a WJRF szervezet világbajnoksága. Egy héten át tartott a vb, összesen 890 résztvevő mutatta be tudását. Az első négy napon voltak a korosztályos versenyek a különböző számokban. A szombathelyiek közül a legkisebbek, az U10-esek között Nagy Lotti lépett színre. A maximumot nyújtotta és nagy sikert aratott. Négyszer is felállhatott a dobogóra, háromszor a legmagasabb fokára. Első lett a 3 perces futásban (447-et lépett), de a szabadon választott gyakorlatát is a legmagasabb pontszámmal jutalmazták. A 30 másodperces gyorsasági számban 87 lépéssel zárt, második helyet szerzett, csak egy kínai lány előzte meg. Összetett eredményt úgy hirdettek, hogy a 14 éven aluli versenyzők eredményeit összesítették – itt is Lotti lett a legjobb.

Egyikük sem jött haza érem nélkül. Balról: Komlósi Kata, Nagy Lola, Nagy Lotti, Simon Tira, Varga Flóra Fotó: Szombathelyi Kötélugró Klub

Az U16-osoknál Varga Flóra volt a szombathelyi résztvevő, aki a verseny kezdetére felépült a bokasérüléséből, s végül egyéniben is el tudott indulni. Korosztályában két bronzérmet zsebelt be. Harmadik lett a 30 mp-es (90) és a 3 perces (442) gyorsasági számban is. Hiányérzete azért maradhat, mert a sérülés miatti vacillálás után a szabadon választott versenyszámban hogy, hogy nem, a 17–18 évesek közé sorolták be. Ott nyolcadik lett, de saját korosztályában nyerhetett volna.

A 17–18 éveseknél is csaknem minden számban az élmezőnyben végeztek a vasiak. Aranyérmet szerzett a Komlósi Kata, Nagy Lola, Simon Tira, Varga Flóra összetételű csapat a 4x30 mp-es gyorsasági számban (453). Nagy Lola, Komlósi Kata és Simon Tira a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 3x40 mp-es kétköteles gyorsaságiban. Komlósi Kata szabadon választott gyakorlatát a második legjobbnak értékelték a pontozók. A kicsi Nagy Lotti nővérével, Lolával páros duplázásban szerzett ezüstöt.

A vb utolsó nagy kihívása a nagydöntő volt, ahová addigi teljesítményük alapján korosztálytól függetlenül jutottak be a legjobbak. Még itt is kiérdemeltek három dobogós helyezést a szombathelyiek: ezüstöt a szabadon választott gyakorlatát hibátlanul bemutató Nagy Lola, s még egyet húgával, Lottival a páros duplázásban, illetve bronzot a négyfős csapat a 4x30 mpes gyorsasági számban. Összességében 13 dobogós hely, négy arany-, öt ezüst és négy bronz volt a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzőinek mérlege.

– Az érmeket illetően nagyon elégedettek lehetünk még úgy is, hogy nem minden sikerült tökéletesen – értékelt Füle Magdolna fáradtan a londoni reptérről, ahol kényszerűségből időztek csütörtökön délelőtt, mert tízórás repülés után lekésték a csatlakozást. Csak estére értek haza, és pénteken este már a kaufbeureni táncfesztiválon van jelenésük. – Jól szervezett, látványos vb volt, de a korosztályos versenyek hosszúak és megterhelőek voltak. A lányok nagyon boldogok, hiszen sikeresen, jó emlékekkel zárhatták azt a vb-t, ahol valószínűleg utoljára versenyeztek együtt csapatban a most érettségizett és egyetemre készülő Nagy Lolával és Komlósi Katával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában