Szoros lesz az élmezőny?

2018.08.16. 18:40

A hétvégén elkezdődik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság

Véget ért a nyári szünet, szombaton és vasárnap már az 1. forduló meccseit rendezik a megyei I. osztályú labdarúgóbajnokság 2018/2019-es szezonjából.

Tóth Gábor

A Csepreg tavaly bajnokságot nyert a megyei II. osztályban – majd pedig bevállalta a megyei I-et

Fotó: Csepregi SE

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavalyi aranyérmese, a Sárvár FC az idei szezont már az NB III-ban kezdte. A helyére a megyei II. osztály szombathelyi bajnoka, a Csepreg lépett – a többi megyei II-es győztes nem vállalta az osztályváltást. Így nem volt kieső a megyei I-ből.

A Csepreg tavaly bajnokságot nyert a megyei II. osztályban – majd pedig bevállalta a megyei I-et
Fotó: Csepregi SE

A megyei I. osztály mezőnye (16 csapat): Celldömölk, Csepreg, Egyházasrádóc, Jánosháza, Király SZE, Ikervár, Körmendi FC, Kőszeg, Lukácsháza, Vasszécseny, Rábapaty, Répcelak, Rum, Szentgotthárd, Vasvár, Vép.

A hagyományoknak megfelelően több megyei I-es csapat kispadján is váltás történt a nyáron. Jánosházán Pungor István helyett Kelemen Kornél, Rábapatyon Sziff er István helyett Pungor István, Vépen Mitterstiller Csaba helyett Török Richárd, Egyházasrádócon Jandovics Jenő helyett Lukács Ede, Ikerváron pedig Komáromi Szabolcs helyett Dobány Gábor az edző. A Csepreg a megyei II. osztály szombathelyi csoportjának bajnokaként vállalta az osztályváltást – a biztos bentmaradás reményében kezdi a megyei I-es pontvadászatot.

– Volt három távozónk, a helyükre igazoltunk három játékost, de alapvetően a tavalyi bajnokcsapat gerince együtt maradt, aminek nagyon örülök

– jelezte Steiner Zsolt, a Csepreg játékos-edzője. – Tisztában vagyunk azzal, hogy a megyei I. osztály lényegesen erősebb, mint a második vonal, ennek megfelelően a realitások talaján maradunk, a legfőbb célunk az, hogy megőrizzük megyei I-es tagságunkat. Amire azért képesnek is érzem a társaságot. Igaz, a felkészülésünk felemásan sikerült, különböző okok miatt ugyanis többször létszámproblémákkal küszködtünk mind az edzéseken, mind az edzőmeccseken. Ezért úgy gondolom, hogy a felkészülésünk egy kicsit belecsúszik az őszi szezonba, talán a 3-4. forduló után néz majd ki úgy a csapat, ahogyan én azt szeretném. Ugyanakkor az országos kupasorozat első fordulójában szépen, eredményesen, energikusan fociztunk, egy jó erőt képviselő Király SZE-t győztünk le, ami azért jelzi, hogy van potenciál a csapatomban. Sajnos mégis kiestünk; a megengedettnél többet cseréltünk, ezért kizártak minket. Igen, hibáztunk, mert nem tanulmányoztuk át tüzetesen a szabályokat – de szerintem ugyanennyire hibás a bírói hármas, mert ők sem tudták a szabályokat. Mi megbűnhődtünk a hibánkért… Az első fordulóban rögtön egy élcsapathoz utazunk, a Répcelak fogad minket, komoly erőfelmérő vár ránk, magam is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek. Szerencsére Csepregen csak a futballra kell koncentrálni, a háttér rendezett, az utánpótlásunk rendben van, így összességében bizakodva várom a 2018/2019-es szezont.

A Körmendi FC hosszú évek óta meghatározó csapata a bajnokságnak, tavaly bronzéremig jutott, az előző két évben viszont begyűjtötte a bajnoki címet. A csapat trénerét, ifj. Molnár Károlyt kértük esélylatolgatásra.

– Tavaly a Sárvár nagyon kiemelkedett a mezőnyből, idén ilyen szintű csapatot nem látok. Ezért úgy vélem, hogy a tavalyinál sokkal kiegyensúlyozottabb bajnokság vár ránk

– vélekedett a körmendiek tapasztalt edzője, ifj. Molnár Károly. – Úgy gondolom, hogy a Celldömölk, a Király, a Lukácsháza, a Répcelak és a Szentgotthárd nagyjából hasonló esélyekkel küzd a dobogós helyezésekért – és ide venném természetesen a saját csapatomat is. Ha tippelnem kellene a végső győztesre, akkor talán a Celldömölkre fogadnék, igaz, a Szentgotthárd is szépen megerősödött. Ami minket illet, becsülettel felkészültünk a szezonra. Voltak távozóink, meghatározó játékosok is eligazoltak, de igyekeztünk pótolni őket. Úgy gondolom, hogy készen állunk a bajnoki rajtra.

Megyei I. osztály, az 1. forduló menetrendje, szombat 17.00: Vasszécseny–Rum (Papp Á.), Szentgotthárd– Vasvár (Bedi T.), Kőszeg– Rábapaty (Harcsár R.), Körmend–Jánosháza (Héra Cs.), Celldömölk-Vulkán Fürdő– Egyházasrádóc (Horváth P.). Vasárnap 17.00: Répcelak– Csepreg (Mónos J.), Ikervár– Schott Lukácsháza (Szabó III. Z.), Vép–Király SZE (Hollósi G.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában