női bajnokság

2018.09.13. 20:19

Kezdődik az NB I/B-s kézi – Pályán a Szombathelyi Kézilabda Klub és a Haladás VSE

A hét végén elrajtol az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 2018–2019-es szezonja. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a bajnoki címért, a Haladás VSE Sport Kft. a középmezőnybeli tagságért harcol – mindkét gárda vasárnap kezd.

Tóth Gábor

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia komoly célokkal, a bajnoki cím reményében fut neki a 2018–2019-es szezonnak

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

– A felkészülésünk jól sikerült, a betervezett munkát elvégeztük, a lányok sokat dolgoztak, motiváltak, mindenki várja már a rajtot

– árulta el Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia edzője. – A fizikai és a taktikai dolgok mellett sok energiát fordítottunk a mentális felkészítésre is. Mert a lányok minden egyes mérkőzésen győzelmi kényszerben lépnek majd pályára, minden meccsünket meg kell nyernünk, ugyanis bajnokok akarunk lenni! Ezt a nyomást pedig el kell viselniük – de úgy tűnik, hogy ezzel sem lesz gond. Erős, bő kerettel rendelkező csapatom van, minden adott a minőségi munkához, nem is lehet más a célunk, csak az aranyérem. Mindjárt egy rangadóval kezdünk, a komoly erőt képviselő Kozármislenyt fogadjuk vasárnap – nehéz vizsgafeladat lesz, de készen állunk. Számítunk a szurkolóinkra is.

Az SZKKA játékoskerete: Csire Fanni, Hornyák Bernadett, Horváth Petra, Lugosi Fruzsina, Mayer Maja, Molnár Viktória, Moutsogianni Theodóra, Pődör Rebeka,

Schneck Réka, Szendrei Barbara, Szmolek Apollónia, Szuhogyi Laura, Takács Bianka, Takács Krisztina, Terenyi Bianka, Udvardi Laura, Varga Nikolett, Virág Noémi. Stáb: Marosán György vezetőedző, Farkas József másodedző, kapusedző, dr. Unger Péter csapatorvos, Fodorné Vörös Petra gyógytornász, Moór László masszőr.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia komoly célokkal, a bajnoki cím reményében fut neki a 2018–2019-es szezonnak
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Érkezők: Hornyák Bernadett (Vác, kölcsönben), Lugosi Fruzsina (Siófok), Molnár Viktória (Győri ETO), Moutsogiannai Theodóra (Dunaújváros), Terenyi Bianka (MTK), Udvardi Laura (Mohács), Varga Nikolett (Kecskemét). Távozók: Cser Dóra (Sárvár), Jurik Petra (Sárvár), Pálinkás Viktória (Kecskemét), Schneider Éva (Szent István), Smid Eszter (Szent István).

– Sok új játékos érkezett, a vezetőség még az utolsó pillanatban is igyekezett megerősíteni a keretet, tulajdonképpen új csapatot építünk

– jelezte Berendi Antal, a Haladás VSE Sport Kft. mestere. – A csapatépítés pedig időigényes feladat, ennek megfelelően néhány hétre még szükségünk van, hogy a játékunk, a taktikánk tökéletesen működjön. De fejlődőképes csapatom van, a lányok becsülettel dolgoznak, a körülmények rendezettek, ezért bizakodva várom a bajnokságot. Reális célokat tűztünk ki a csapat elé, szeretnénk felzárkózni a középmezőnybe – véleményem szerint ez teljesíthető feladat. Az első meccsen a hozzánk hasonló erőt képviselő, közvetlen rivális Dorog fogad minket, fontos meccs vár ránk, szeretnénk győzelemmel nyitni, egy jó rajt nagy lökést adhatna a folytatásra.

A HVSE játékoskerete: Büki Angyalka, Freiberger Ivett, Gerencsér Zsófia, Gősi Luca, Horváth Hanna, Kiss Nóra, Kovács Alexandra, Kozma Dominika, Majoros Virág, Merő Dóra, Mórocz Alexandra, Németh Anna Melissa, Németh Rebeka, Pacsirta Zsóka, Pap Mercédesz, Rábai Alexandra, Schuszter Nikolett, Simsik Cyntia, Szekeres Szederke, Tömő Alexandra, Császár Zsófi (sérült). Stáb: Berendi Antal vezetőedző, Mátés István másodedző, Pintér Ágnes masszőr, technikai vezető, Antal Ádám sajtó, Takács Gergő szakosztályvezető, Bokor Zsolt HVSE-sportigazgató, dr. Hepp Balázs, dr. Gecse Krisztián orvosok.

Távozók: Hrabovzsky Helga, Szabó Janka, Kaposvári Anita, Baranyai Enikő, Sebestyén Noémi, Dudora Nikolett, Márkus Dalma, Putz Claudia, Bolfán Nikolett, Takács Inez. Érkezők: Pap Mercédesz, Rábai Alexandra, Kovács Alexandra, Németh Melissa, Gősi Luca, Majoros Virág, Büki Angyalka, Mórocz Alexandra, Tömő Alexandra, Pacsirta Zsóka, Szekeres Szederke (ifiből), Németh Rebeka (ifiből), Horváth Hanna (ifiből), Schuszter Nikolett.

Mindkét szombathelyi csapat vasárnap lép pályára, az SZKKA 18 órakor fogadja a Kozármislenyt az egyetemi csarnokban, míg a HVSE a Dorog ellen meccsel Tatán (15.00). TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában