világbajnoki selejtező

2018.09.17. 21:13

Megszorongatták az olaszokat Vojvodáék

Debrecen Nagyon jól helytállva csupán hatpontos vereséget szenvedett a több játékosát is nélkülöző magyar férfi kosárlabda-válogatott az olaszok elleni világbajnoki selejtezőn.

Horváth Erika

Golomán György dolgát nehezíti az olasz Luigi Datome

Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyarország–Olaszország 63-69 (14-20, 14-19, 23-13, 12-17). Debrecen, férfi kosárlabda világbajnoki selejtező-mérkőzés, vezette: (bosnyák), Maestre (francia), Lucis (lett).

Magyarország: Vojvoda 25/9, Kovács –, Benke 9/3, Golomán 9, Eilingsfeld 8. Csere: Govens 5/3, Juhos –, Perl 7, Ruják –, Tóth N. –. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan.

Olaszország: L. Vitali 3/3, Della Valle 7/3, Brooks 4, Melli 11/3, Datome 18/6. Csere: Abars 5/3, Aradori 2, Cinciarini –, B. Sachetti 4/3, M. Vitali 1, Biligha 11, Filloy 3/3. Szövetségi kapitány: Romeo Sacchetti.

Golomán György dolgát nehezíti az olasz Luigi Datome
Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A pénteken Hollandiában bravúros győzelmet arató – amúgy foghíjas, Hangát, Allent, Váradit nélkülöző – magyar csapat szombaton egy vakbélműtét okán elvesztette csapatkapitányát, Keller Ákost is. Az Almerében bordasérülést szenvedő Eilingsfeld János viszont tudta vállalni a játékot Debrecenben.

Nehezen indult be a pontgyártás, a 4. percben Golomán szerezte a magyarok első kosarát, de ezzel egyenlített is (2-2). A következő percekben azonban már a jóval esélyesebb, Európa elitjébe tartozó olaszok voltak fölényben, a 8. percben egy triplából sikerült Vojvodának újra tíz pont alá nyomnia a különbséget (7-15). A szolnokiak klasszisa sokat tett azért, hogy a folytatásban is látótávolságban maradjon csapata. Egy pontra is sikerült felzárkózni (23-24), de a nagyszünetre 11 pontos hátrányba került az Ivkovics-gárda. A harmadik negyedben nagyszerűen védekeztek a mieink, közben Vojvoda mellett Govens, Benke is termelt kosarakat – a 28. percben egy pillanatra már vezettünk is (47-45). Az utolsó etapot az olaszok kezdték egypontos előnyről, de bár kilenccel is elhúztak, a hazaiak nem adták fel, még az utolsó percben is volt némi esély a fordításra – 23 másodperccel a vége előtt Vojvoda három pontra zárkóztatta csapatát (63-66). A nagyszerű játékosokat felvonultató olaszok azonban bebiztosították győzelmüket.

A csoportjában négy győzelemmel és négy vereséggel álló magyar együttes november

29-én Horvátországban folytatja a vb-selejtező-sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában