Asztalitenisz

2018.10.28. 20:18

A celliek hazai pályán kaptak ki a rivális PTE-PEAC-tól

Elszenvedte első vereségét a 2018/2019-es szezonban a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapata – hazai pályán kapott ki a rivális PTE-PEAC csapatától.

Horváth Erika

Szita Márton –párosban, illetve egyéniben –részese volt a celldömölkiek mindkét győzelmének

Fotó: Szendi Péter

CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels–PTE-PEAC 2-6. – Celldömölk, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés.

Páros: Kriston, Szita–Lindner, Gerold 3:2 (8, 6, -10, -6, 8) (1-0). Egyéni, 1. forduló: Szita–Lindner 3:1 (3, -6, 6, 8), Kriston–Demeter 2:3 (4, -4, 9, -3, -4), Fazekas–Gerold 0:3 (10, -5, -5) (2-2). 2. forduló: Szita–Demeter 0:3 (-7, -10, -9), Fazekas–Lindner 2:3 (-8, 10, 8, -7, -5), Kriston–Gerold 0:3 (-7, -10, -3) (2-5). 3. forduló: Fazekas–Demeter 0:3 (-8, -11, -9) (2-6).

Szita Márton –párosban, illetve egyéniben –részese volt a celldömölkiek mindkét győzelmének
Fotó: Szendi Péter

Az előző szezon két döntőse találkozott szombaton. A cellieknek akkor sikerült visszahódítaniuk címüket a PTE-PEAC-tól, és ezzel nyolcszoros bajnokok lettek – a pécsiek most törleszteni jöttek. Kiélezett rangadónak indult a mérkőzés. A hazaiak párosa akár 3:0-ra is nyerhetett volna, de a harmadik szettet hajszállal elbukta. A lendületbe jött pécsiek ellen végül a sírból hozták vissza a meccset Kristonék. Az első egyéni találkozót Szita Márton mondhatni magabiztosan nyerte a korábban Cellben hét szezont is lehúzó Lindner Ádám ellen. Ekkor még senki sem gondolta, hogy több győzelem már nem is kerül a celliek neve mellé. Kriston Dániel szoros csatát vívott Demeter Lehellel, de a döntő szettet már nagyon simán nyerte az oroszlánként küzdő pécsi játékos, aki aztán Szitának és Fazekasnak még szettet sem engedett át. De Gerold Gábor ellen sem ment Kristonnak és Fazekasnak. Utóbbinak Lindner ellen volt esélye, 2:1-re is vezetett, de volt csapattársa jobban, taktikusabban játszott. A lelkesebb, jobban küzdő pécsiek megérdemelten nyertek a görcsös CVSE ellen.

Győzött: Szita 1, Kriston–Szita páros, ill. Demeter 3. Gerold 2, Lindner 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában