röplabda

2018.10.20. 07:59

A kupameccs után bajnokin is 3:0-ra kapott ki az UTE-től a Haladás

A Magyar Kupa után az Extraligában is 3:0-s vereséget szenvedett a Hungast-Haladás Szombathely női röplabdacsapata az UTE vendégeként.

Horváth Erika

Nicole Kinser, Andrea Kalman, Sophie Wallner, Stephanie Lojen – másfél szetten keresztül egyenrangú ellenfelek voltak Fotó: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

UTE-Hungast-Haladás Szombathely 3:0 (13, 17, 21). – Budapest, 220 néző, női röplabda Extraliga-mérkőzés, vezette: Kiss Z., Bátkai-Katona.

UTE: Szűcs 11, Paradzik 5, Bleicher 4, Valdez 15, Nagy V. 4, Crittenden 10. Csere: Hangodyné (liberó), Kiss A. 2. Vezetőedző: Kántor Sándor.

Haladás: Kolada 3, Kalman, Kinser 2, Takács B. 10, Wallner 8, Asceric 2. Csere: Lojen (liberó), Csóka, Dobó, Reljic 3, Bokor, Huff 2. Vezetőedző: Bedőcs Gergely.

A szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntő után pénteken még egy bajnoki is várt az UTE otthonában a Haladásra – ezúttal is 3:0-ra nyertek a lilák. A hazaiakat a bajnokin a válogatott feladó Bleicher Réka irányította; úgy szolgálta ki a szintén nagyon jó ütőket, hogy gyorsan 8-2-es előnyhöz jutottak. És hat pontnál közelebb már nem is sikerült kerülniük a szombathelyieknek. 23-13-nál már tízpontos fórja volt az UTE-nek, amely aztán rögvest le is zárta a játszmát (25-17). Úgy tűnt, hasonló lesz a forgatókönyv a második szettben is (6-2), de Milana Reljic tudott lendíteni a Haladás szekerén. Az egyenlítés (7-7) után azonban beleerősített a házigazda (17-9). Még négy pontra sikerült közelíteni (21-17), de innen már a vasiak minden hibáját ponttal torolta meg az UTE (25-17), A harmadik játékrészben viszont a Haladás indult be jobban, csak 6-6-nál érte utol a hazai csapat. Innen nagyon sokáig szorosan alakult az állás (18-17), a finisben azonban az UTE-támadásokkal szemben már nem volt ellenszere a vendégeknek (25-21).

Bedőcs Gergely: -Most is próbálkoztunk új felállással, ami ezúttal minket zavart meg. A nyitásfogadásunk eléggé döcögött, kiszámíthatók voltak a támadásaink. Az UTE elleni két meccsen sok mindent kipróbáltunk. Látjuk, mik a hibáink, dolgozunk rajtuk.

Még vasárnap is lesz egy meccse a Haladásnak, 16 órától a Haladás Sportkomplexumban a címvédő Békéscsaba együttesét fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában