Eltiltás, pénzbüntetés

2018.10.14. 21:34

Constantinides visszaesőnek minősült

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) fegyelmi bizottsága legutóbbi ülésén egyhavi eltiltással és pénzbírsággal büntette Antonis Constantinidest, az Egis Körmend vezetőedzőjét.

TJ

Antonis Constantinides Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Fotó: Szendi

A ciprusi tréner még szeptember 28-án, a DEAC elleni első fordulóban keveredett heves szóváltásba a játékvezetőkkel. A Debrecenben történt affér és a mérkőzés utáni sajtónyilatkozat miatt a vezetőedzőt egy hónapos eltiltásra és 150 ezer forintos pénzbírságra ítélték.

A büntetés első hallásra túlzónak tűnhet, ám az MKOSZ fegyelmi bizottsága az érvényben lévő fegyelmi szabályzat alapján hozta meg határozatát. Ez a dokumentum kimondja, hogy aki az elmúlt két esztendőben már kapott fegyelmi büntetést, az visszaesőnek számít. Az indoklás szerint Antonis Constantinidesnek néhány hónapja már volt dolga a fegyelmi bizottsággal. Egy 2018. május 24-én kelt és 2018. június 11-én jogerőre emelkedett határozatból kiderül, hogy játékvezetővel szemben elkövetett fegyelmi vétség miatt akkor 100 ezer forintos pénzbüntetést kapott, így a mostani eljárásban visszaesőnek minősült.

Antonis Constantinides
Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Az Egis Körmend vezetősége él a fegyelmi szabályzat adta lehetőségekkel, megpróbálják elérni a büntetés esetleges enyhítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában