Házon belül oldották meg

2018.10.09. 17:29

Edzőt váltott a HVSE NB I-es futsalcsapata

Edzőt váltott a Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A szerb tréner, Vladan Cvetanovic távozik a kispadról, a helyét az eddigi másodedző, Sziffer András foglalja el.

Tóth Gábor

A remek ajánlásokkal rendelkező, a hazájában sikeres szakembernek, korábban pedig elismert futsaljátékosnak számító Vladan Cvetanovic a nyáron érkezett a Haladáshoz. Az új mester kezdésként alaposan átalakította a tavaly Magyar Kupát nyerő, a bajnokságban pedig bronzéremig jutó zöld-fehérek keretét. A légiósokkal megerősített csapat a bajnoki cím reményében futott neki a 2018/2019-es kiírásnak. A Haladás nem kezdte rosszul a bajnokságot, négy játéknap után még veretlen: Haladás–Csömör 2-2, Dunaferr–Haladás 4-7, Haladás–Szigetszentmiklós 3-1, Haladás–BME 8-4. A vezetőség mégis megköszönte a szerb szakember munkáját.

– Ugyan nem néz ki rosszul a tabella, de azért egy kicsit csalóka – jelezte Pálmay Tamás, a futsal szakágvezető. – Eddig játszottunk három újonccal: a Csömör elleni hazai döntetlen egyértelműen csalódást keltő eredmény, és ugyan megvertük a Szigetszentmiklóst és a BME gárdáját, de mindkét csapattal alaposan megszenvedtünk. Egyedül Dunaújvárosban teljesítettünk úgy, ahogyan egy bajnokesélyes csapatnak illik. Összességében azért került sor az edzőváltásra, mert a csapat nem képes kiegyensúlyozott teljesítményre, nem fejlődik, az eltelt időszakban nem derült ki, hogy mit is akar játszani – a keretben az eddig mutatottnál sokkal több van. A vezetőség egyhangúan döntött a váltás mellett, elsősorban azért, mert nem látja biztosítottnak, hogy Vladan Cvetanovic irányításával sikerül teljesíteni a kijelölt célokat. És a csapattal sem találta mag a közös hangot. Az edzőváltást házon belül oldottuk meg, az eddigi másodedző, Sziffer András veszi át a szakmai munka irányítását. A játékoskeretben nem tervezünk változást.

Sziffer András irányítja a szakmai munkát
Fotó: Unger Tamás

Az új vezetőedzőt, Sziffer András a Haladás és a Sabaria utánpótlásában nevelkedett, Győrben lett NB I-es futballista, sokáig Ausztriában rúgta a labdát. A futsalcsapat életébe 2015-ben kapcsolódott be, végigjárta a szamárlétrát utánpótlásedzőként, a tavalyi szezonban pedig már a sikeredző, Turzó József segítőjeként tevékenykedett – most hozzá tartozik az NB III-as és az U20-as csapat is.

– Folyamatosan képeztem magam, rendelkezem a honi szinten megszerezhető legmagasabb futsaledzői képesítéssel – árulta el Sziffer András. – Nem tagadom, egyszer szerettem volna a felnőttcsapat vezetőedzője lenni, most mégis váratlanul ért a felkérés. Ugyanakkor úgy érzem, hogy felkészültem a feladatra, megbirkózom a munkával – megtisztelő, hogy számítanak rám a Haladásnál. Minden olyan edzőtől igyekeztem tanulni, aki megfordult Szombathelyen, ráadásul van rálátásom az utánpótlásunkra. Megpróbálunk visszatérni a Turzó József által lefektetett alapokhoz, úgy tűnik, hogy a tavalyi taktika, stílus, jobban feküdt a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában