Vereség a nyitányon

2018.10.03. 21:33

Jól küzdött, de alulmaradt az AVUS a Honvéd ellen

Az OB I-es vízilabda-bajnokság nyitófordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sport­egyesület (AVUS) kikapott a Budapest Honvédtól.

Pum András

Ivan Basara volt a szombathelyi együttes legeredményesebb játékosa. A szerb-magyar légiós három gólt szerzett

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

AVUS–Budapest Honvéd 9-11 (1-2, 3-5, 2-2, 2-2) – Szombathely, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, a­lap­szakasz, 1. forduló, vezette: Bene, Tordai.

AVUS: Horváth – Kiss Cs. 1, Irmes, Takács K. GARANCSY 2, Baj, BASARA 3. Csere: Polovic 2, Kurucz, Takács J., Ekler 1, Hajmási, Juhász M. Edző: Matajsz Márk.

Honvéd: Decker – Simon 2, SZÍVÓS 3, Juhász Zs. 1, KARDOS 2, Szirányi 1, Manhercz 1. Csere: Gregor, Stajevic, Fülöp, Molnár, dr. Illés 1, Kiss B. Edző: Merész András.

 

Az erőviszonyokról sokat elárul, hogy a III. Aligátor Kupán nyolc góllal verte a Honvéd az AVUS-t. A szombathelyiek szurkolói abban bíztak, a bajnoki azért más tészta. Kimaradt helyzetek után szűk két perc elteltével Szívós góljával szerzett vezetést a Honvéd. Aztán Horváth védett két nagyot, de Szirányi lövésénél már tehetetlen volt (0-2). Basara három perccel a negyed vége előtt szerzett távoli bombájával szépített az AVUS (1-2). Nagy csata folyt a vízben, a vasiak lövései visszajöttek a blokkról, a fővárosiak a kapufát forgácsolták szét. A szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, rájuk sem lehetett panasz. A szombathelyiek jól tartották magukat, nem hagyták, hogy meglépjen a Honvéd.

Ivan Basara volt a szombathelyi együttes legeredményesebb játékosa. A szerb-magyar légiós három gólt szerzett
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A második negyed Kardos gyors góljával kezdődött. Ám gyorsan jött a válasz: Garancsy vágta a hálóba a labdát (2-3). Rengeteg volt a kisebb szabálytalanság, miközben a szombathelyiek ugyan jól védekeztek, de támadásban sokat hibáztak. A rutinos Szívóst nehezen tartották a hazaiak, a negyed derekára az ő góljával 4-2-re elhúztak a vendégek. Ám jött Ekler: a világbajnoki bronzérmes játékos szinte reménytelen helyzetből, távolról talált be (3-5). De a Honvéd tartotta előnyét, a nagy szünetre 7-4-es vendég-előnyt mutatott az eredményjelző tábla. Szünet után sem tudott meglógni a Budapest Honvéd, az AVUS játékosai küzdeni akarással ellensúlyozták a tudásbeli különbséget, tartották magukat. Ám amikor egy gólra felzárkózhattak volna a vasiak, rendre hibáztak a kapu előtt. Az utolsó másodpercekben Kiss Csaba gólját visszavonták a játékvezetők, a jogosan reklamáló dr. Vincze Balázs szakmai igazgatót pedig kiküldték az uszodából. A záró nyolc percre emiatt (is)parázslott a hangulat. A hazaiak Polovic góljával háromra zárkóztak fel (7-10). A szombathelyiek remekül harcoltak, de nem tudták ledolgozni hátrányukat, a Honvéd végül 11-9-re nyerte a küzdelmes, kemény mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában