Kosárlabda

2018.10.16. 11:34

Messzire akar jutni a Körmend az Alpok Adria Kupában

Antonis Constantinides vezetőedző elmondta, hogy ebben a sorozatban több időt szánnak a saját nevelésű tehetségeknek, de szem előtt kell tartaniuk a végső célt is.

vaol.hu

Antonis Constantinides (középen ül) eltiltása miatt nem irányíthatja a csapatot, másodedzője, Bojan Hristovski (mögötte) helyettesíti az Alba elleni meccsen

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata kedden 20:15-kor megkezdte szereplését az Alpok Adria Kupa idei kiírásában. A piros-feketék az UBSC Raiffeisen Graz vendégeként lépnek parkettre a vadonatúj Raiffeisen Sportpark Graz falai között. A Körmend vezetőedzője, Antonis Constantinides a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy ez a kupa legalább annyira fontos a csapatnak, mint a bajnokság.

- Az Alpok Adria Kupa ugyanúgy fontos a számunkra, mint a magyar bajnokság, vagy mint a Magyar Kupa. Olyan messzire szeretnénk eljutni ebben a sorozatban, amennyire csak lehet. Mindenképpen tovább, mint az előző évben, amikor a végső győztes állította meg a csapatunkat. Ezzel együtt ugyanannyira fontos számunkra, hogy ebben a sorozatban több időt adjunk a saját nevelésű tehetségeinknek, a fiataloknak, amennyit csak lehet. Szem előtt kell tartanunk a végső célt, de ezt is, hogy őket segítsük a tapasztalatszerzéshez, fejlődési lehetőséghez. Erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, mint a többi magyar bajnoki ellenfél ellen. A Graz nagyon veszélyes csapat, amelyben van három amerikai és egy szerb idegenlégiós, a vezetőedzőjük nagyon tapasztalt szakember, aki Magyarországon is dolgozott már. Persze nem azt mondom, hogy jobb csapat a Graz mint a miénk, de nagyon oda kell figyelnünk, hogy hogyan fogunk játszani ellenük. A legutóbbi, pécsi vereségünk tapasztalatait a magunk javára kell fordítanunk, hogy újra győzni tudjunk. Mindezt úgy, hogy a fiataljainkról se feledkezzünk meg – fogalmazott Antonis Constantinides.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában