szombathelyen

2018.10.04. 21:00

Szombaton: gördül a város

„Gördül a város” elnevezéssel nagyszabású, több helyszínt érintő sportrendezvény-sorozatra várják szombaton az érdeklődőket.

Tóth Gábor

Fotó: Pixabay

A „Felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése a szabadidősport révén” elnevezésű uniós pályázati programban – amely Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyét érinti – három év alatt Vasban hét komoly szabadidősportos rendezvényt kell tető alá hozni (a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése pályázott sikeresen). Ebben a sorban a második a szombaton esedékes I. Gördül a város projekt. A Pingvin Arénában kerékpárosok, görkorcsolyások, gördeszkások, rolleresek, görhokisok tehetik próbára a tudásukat. A Szombathelyi Szolgáltatási SZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ad otthont az asztalitenisznek, a dartsnak, a petanque-nak, a falmászásnak, a kötélugrásnak, a streetballnak, a fl oorballnak és a kispályás focinak. A Szombathely Center parkolójában rendezik a könnyűsúlyú magyar erősember-bajnokságot. A Vargaréna Skate Parkban az extrém sportok szerelmesei mozoghatnak egy jót. A Sportligetben pedig páros teniszversenyt bonyolítanak le. Az Oladi Sportcentrumban egészségfejlesztési tanácsadás, szűrés, InBody-mérés várja az érdeklődőket. Mint azt Varga Jenő, a rendezvény koordinátora, főszervezője elmondta, várnak mindenkit, aki bármelyik sportágba bele akar kóstolni, vagy akár versenykörülmények között tenné próbára a tudását – és főleg azokat várják, akik valamilyen gördülő sporteszközzel érkeznek. A részvétel minden helyszínen ingyenes. A programok egységesen 10 órakor kezdődnek, 16 órakor zárul a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában