A sikert nem adják ingyen

2018.11.29. 22:34

Az új vezetőedző, Matthias Zollner megkezdte a munkát a Körmendnél

Az Egis Körmend új vezetőedzője, Matthias Zollner szerdán este mutatkozott be új csapatának és már edzést is vezényelt. A német szakember Antonis Constantinidest váltotta a kispadon, szerződése a szezon végéig szól.

Tóth Judit

A német Matthias Zollner foglalja el a vezetőedzői posztot

Antonis Constantinides egy hete jelentette be, hogy személyes okok miatt távozik a Rába-parti együttestől. A hírek szerint azóta már visszatért szülőföldjére, és újra korábbi csapatánál, a nagy múltú Apoel Nicosia gárdájánál vállalt munkát. Hétfőn este kiderült, a ciprusi tréner utódja a kispadon a német Matthias Zollner lesz, aki konkrét elképzelésekkel kezdte meg a munkát a piros-feketéknél szerdán este.

Az első közös edzésen Mario Delas és az új vezetőedző, Matthias Zollner
Fotó: Szendi Péter

– Nagyszerűek az első benyomásaim, szerintem jó a csapat kémiája. Eredményes időszak után vannak a fiúk, ez jó formáról árulkodik. A közeg nem ismeretlen számomra, voltam itt többször vendégként. Pár évig a szomszédos osztrák kisvárosban, Güssingben dolgoztam. Viszonylag fiatal edző vagyok, de korán kezdtem, 15 esztendeje vagyok ilyen pozícióban. Legutóbb az osztrák nemzeti válogatottnál voltam vezetőedző, ezt az idényt pedig a koszovói Pristinában kezdtem, de ott megszűnt a szerződésem. Most Németországból jöttem Körmendre, Frankfurt mellől. Ott él a családom. Nem tartottak velem, mert a lányom ott jár iskolába, de a tervek szerint gyakran meglátogatnak.

Zollner szerint a tabellán elfoglalt második hely jó eredmény, de nem szabad elfelejteni, hogy nehéz hetek várnak a csapatra. Nem szeret jóslatokba bocsátkozni, és tervezni sem nagyon szokott. Az elvégzett munkában hisz és abban, hogy fokról fokra kell építkezni.

– Jön az év vége, míg ez másoknak kikapcsolódást jelent, addig nekünk komoly munkát. Fontos a csapat és természetesen az edző hozzáállása is, és nem mellékes az sem, milyen a közeg, ami körülvesz minket. December 24–25-én is edzeni fogunk, de ilyen a sport.

Akkor lesznek fontos meccseink, akkor kell odatenni magunkat.

A másodedző személyével kapcsolatban Zollner annyit mondott, hogy Bojan Hristovs­ki néhány napra hazautazott Macedóniába. Pénteken tér vissza Körmendre, akkor beszélik át a továbbiakat, de nincs kifogása a közös munka ellen. A hazai bajnokság az idén nagyon komoly erőket vonultat fel, míg tavaly négy-öt csapattal kellett számolni, addig idén nyolc olyan együttes van, amely bármire képes lehet.

– Igencsak nagy tudású ember lennék, ha megmondanám előre, hogy hova jutunk el a bajnokság végén. Nem jósolok, inkább azt mondom, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból hazai és nemzetközi porondon egyaránt. Ha valaki, én biztosan a fiatal játékosok fanatikusa vagyok, nálam bárki bekerülhet a kezdő csapatba, aki odateszi magát. De ezért meg kell dolgozni. Dolgozz keményen, és majd jönnek az eredmények. A sikert sehol nem adják ingyen – ez a mottóm, én ebben hiszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában