Eredmények

2018.11.21. 20:33

Boksz: kőszegi ifik érmei az ob-ról

Remek eredményekkel tértek haza a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai az ifjúsági magyar ökölvívó-bajnokságról.

Tóth Gábor

Három magyar bajnok. Balról Hámori Luca, Lakotár Hanna és Ambrus Viktória

Fotó: Fitt-Box ÖE

A 2018-as női, férfi ifjúsági magyar ökölvívó-bajnokságnak az idén Budapest, a Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont. A négynapos erőpróbán a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy versenyzője, Lakotár Hanna, Hámori Luca, Ambrus Viktória (büki szakosztály) és Szoták Titusz képviselte a vasi színeket.

Szoták Titusz (64 kg) első mérkőzésén kemény csatát vívott, megosztott pontozással nyert kecskeméti riválisa ellen. Következett a negyeddöntő, ahol békési ellenfele nem okozott gondot, egyhangú pontozással bizonyult jobbnak. Az elődöntőben a Ferencváros bunyósa, Rostás Armandó volt a rivális, a kiélezett, küzdelmes mérkőzést végül az FTC sportolója nyerte – így Szoták Titusz bronz­éremmel tért haza.

Három magyar bajnok. Balról Hámori Luca, Lakotár Hanna és Ambrus Viktória
Fotó: Fitt-Box ÖE

Lakotár Hanna, Hámori Luca és Ambrus Viktória erőnyerőként jutott döntőbe, így mindannyiuknak egy ellenféllel kellett megküzdeni. Lakotár Hanna (54 kg) a vecsési Kiss Bettinát győzte le megosztott pontozással és lett magyar bajnok. Hámori Luca (64 kg) Villás Veronikát (Vasas-Süllős Boxig Team) múlta felül egyhangú pontozással – ugyancsak aranyérmet szerzett. Ambrus Viktória (69 kg) ellenfele Rubos Dóra volt (Varkocs György Box Club), és rögtön az első menetben döntő fölénnyel nyert. Így Viktória is magyar bajnok lett.

– Mind a négy versenyzőnk teljesítményével elégedett vagyok, hozták a tőlük elvárt színvonalat a ringben – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Nem volt túl nagy a létszám, a vetélytársak viszont komoly erőt képviseltek. Lakotár Hanna és Hámori Luca egy súllyal feljebb lépett, első mérkőzésüket vívták új súlycsoportjukban. Hanna a korábbi junior Eb-ezüstérmes Kiss Bettina felett győzedelmeskedett, Luca pedig az idei ifjúsági vb-n bronzérmet szerző Villás Veronikát győzte le. Szoták Titusz sokat fejlődött az idén, első mérkőzésén például egy válogatott kerettagot vert meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában