Kosárlabda

2018.11.08. 18:25

Pustahvar visszatért – Bruinsma két hónapra kidőlt

Visszatért a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapatához Aliaksandr Pustahvar – akinek a sérvműtét miatt hosszabb időre kidőlő Evan Bruinsmát kell majd pótolnia.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Falco egyik legjobbja, Evan Bruinsma már haza is utazott az Egyesült Államokba, ahol átesik a sérvműtéten – körülbelül két hónapos kényszerpihenő vár rá. A klubvezetés, a szakmai stáb a sárga-fekete klub korábbi közönségkedvenc játékosával, Aliaksandr Pustavarral pótolja az amerikai légióst. A 32 éves fehérorosz válogatott az előző két szezont a Falcóban töltötte. Az első idénye kifejezetten remekül sikerült, több mint 30 perceket töltött a pályán, 12,8-as pontátlagot produkált. A 2017/2018-as bajnokságban kicsit visszaesett a teljesítménye, már csak 19 perc jutott neki, 8,5-ös pontátlagig jutott. De az biztos, hogy egy csupa szív, védekezésben is hasznos, távolról pedig életveszélyes játékost igazolt a Falco.

Pustahvar Falco-mezben, éremmel tavalyról
Fotó: Unger Tamás

– Az ilyenkor szokásos szűkös kínálatból vezetőedzőnk, Gasper Okron Pustahvar mellett tette le a voksát – tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetőjétől. – Szása már játszott a Falcóban, így vélhetően könnyebb lesz számára a beilleszkedés, ráadásul éppen csapat nélkül volt – a Minszk edzéseit látogatta –, így könnyebb volt mozdítani, gyorsabban egyezségre jutottunk. A november 10. és január 10. közötti időszakra kötöttünk szerződést. Csütörtökön érkezett meg Szombathelyre, pénteken átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s szombaton már be is kapcsolódik a munkába.

– Az előző két szezon remekül sikerült, sok nagy győzelmet arattunk a Falcóval, szép emlékek kötnek Szombathelyhez, ezért nagy örömmel mondtam ismét igent a klub invitálására – fogalmazott Aliaksandr Pustahvar. – Természetesen tudom, hogy miért igazolt le a Falco, tudom a dolgomat, minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatot – szeretnék bizonyítani, szeretnék hasznos tagja lenni a keretnek. Nagyon várom már, hogy ismét pályára léphessek sárga-fekete mezben!

A Falco KC legközelebb november 14-én lép pályára a FIBA Európa-kupa negyedik fordulójában az angol Leicester vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában