Hibátlan SZKKA

2018.11.12. 20:56

Fontos mérkőzést bukott el a Haladás

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia magabiztos győzelemmel, a Haladás VSE Sport Kft. fájó vereséggel folytatta az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságot.

Tóth Gábor

Udvardi Laura (SZKKA) jól, gólerősen kézilabdázott

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Gárdony-Pázmánd NKK 31-21 (16-15). Szombathely, néző, NB I/B-s női kézilabda-bajnokság, vezette: Kiss, Mizsák.

SZKKA: Terenyi – Mayer 5, Hornyák 5, Takács B. 2, Horváth 4, Szendrei, Udvardi 3. Cserék: Schneck, Lugosi (kapus), Csire 5, Varga 4, Moutsogianni 2, Virág 1, Molnár, Szmolek, Szuhogyi. Edző: Marosán György.

A listavezető, hibátlan SZKKA az újabb kötelező győzelemért lépett pályára. Ám idegesen, sok hibával kezdett. Így a lelkes vendég az első fél­időben még tartotta a lépést (21. perc: 10-10). Időkérés után azonban rendezte sorait a házigazda. Sőt a második félidőt már remek játékkal, nagy rohamokkal nyitotta, gyorsan meglépett (40. perc: 21-16). A folytatásban már csak a különbség mértéke volt kérdéses (55. perc: 29-20). A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott az SZKKA – és menetel tovább a bajnoki cím felé.

Marosán György: Végig kézben tartottuk a mérkőzést egy jó erőkből álló ellenféllel szemben. Büszke vagyok a mögöttünk álló a sorozatra!

Udvardi Laura (SZKKA) jól, gólerősen kézilabdázott
Fotó: Unger Tamás

Szekszárdi FGKC–Haladás VSE Sport Kft. 24-21 (14-9). Szekszárd, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hornyik, Zörgő.

HVSE: Tömő – Rábai, Tutti 1, Pap 3, Gősi, Mórocz 3, Simsik 8. Csere: Merő (kapus), Kozma 6/5, Kiss, Freiberger, Németh R., Schuszter. Edző: Huszti Ambrus.

Kiesési rangadót vívtak a felek, az utolsó előtti fogadta a sereghajtót. A Haladás motiváltan kezdett, ám a hazai pálya minden előnyét élvező házigazda magához ragadta az irányítást, meglépett, egyre nagyobb előnyre tette szert – a mérkőzés egészében a Haladás ellen tíz kétperces kiállítást ítéltek annak ellenére, hogy nem volt durva találkozó. Gősi Luca és Tutti Kata pedig a második félidőre már a lelátóra kényszerült. Fordulás után a szombathelyiek nagy rohamokba kezdtek, futottak az eredmény után, és szorossá is tették a mérkőzést. Fordításra azonban már nem volt idejük.

Huszti Ambrus: Nem kezdtünk jól, az első félidőben több vitatható szituáció volt, mely során az ellenfél került jobb helyzetbe. A csapatom jól küzdött, de sajnos az egész mérkőzésen futottunk ez eredmény után. A helyzetünkkel és a helyezésünkkel járó terhet el kell tudnunk viselni, ez vasárnap sajnos nem sikerült. Annak viszont örülök és biztató, hogy már szoros meccseket játszunk. A játékosoknak bele kell érniük ezekbe a szituációkba, hogy végül győztesen hagyhassuk el a pályát. Szombaton otthon már a győzelemért küzdünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában