Kosárlabda

2018.11.20. 20:21

Könnyedén győzött a Körmend

Simán átlépett az Egis Körmend az UBSC Graz együttesén az Alpok Adria Kupa idei sorozatának negyedik mérkőzésén. Antonis Constantinides sok lehetőséget adott a fiataloknak, akik meghálálták a bizalmat.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend – UBSC RaiffeisenGraz 101-69 (26–17, 24–9, 34–19, 17–24)

Körmend, Alpok Adria Kupa, A csoport 4. mérkőzés 1000 néző

V.: Kulcsár T., Szalai Zs., Esztergályos R.

KÖRMEND: McNEAIL 14/12, Németh 9/3, OROSZI 8/6 , Hammonds 12/3, Csorvási 4

Csere: Price 2, Delas 7, Lajsz 10, FERENCZ 15/15, Bradford 6, Márton 8, Balogh 6

Vezetőedző: Antonis Constantinides

GRAZ: HUDSON 21/9, Ernst-, Tyus 17/6, Nikolic 9/3, Turman 8

Csere: Richter 12/6, Moschik-, Rasic 2

Vezetőedző: Milos Sporar

Az eredmény alakulása. 6. p.: 12-10, 8. p.: 18-17, 13. p.: 36-2 18. p.: 48-24 22. p.: 56-31 2. p.: 68-55, 33. p.: 92-49 37. p.: 101-60

Kipontozódott: Ernst (28.p)

Álmosan kezdett az Egis Körmend, ezt kihasználta a vendég osztrák együttes. A Graz kisembere, Hudson volt az első kosárszerző, a piros-feketék labdaeladással és pontatlan dobásokkal nyitottak. Néhány támadás után 3-7 állt az eredményjelzőn, a hazaiaknál McNeail volt élénk egyedül az elején, de ez is elég volt ahhoz, hogy a Körmend meccsben tartsa magát. A körmendi iránytó meglehetősen laza eleganciával szórt három triplát egymás után, de aztán jöttek a társak is, így egyenlíteni tudott, majd a vezetést is átvette a Constantinides csapat. Ez látszólag megingatta az osztrák együttest, kezdte amúgy is szellős védekezését még lazábbra engedni a Graz. Ezt a Körmend nem hagyta pontok nélkül. Most Hammonds volt az, aki vitte a prímet, az amerikai bemutatott egy nyolc pontot érő sikeres dobássorozatot, amelyet zsákolással koronázott meg. Milos Sporar csapata támadásban is felejthetőt nyújtott. Az osztrák játékosok fals dobások egész sorával ostromolták a gyűrű. A második negyedben nagy fölényben játszott a házigazda, mindössze kilenc pontot engedett ellenfelének. A graziaknál csak Hudson és Tyus volt az, aki néha-néha észrevetette magát, a Körmendnél mindenki igyekezett kosárral bemutatkozni.

 

A nagyszünet után hárompontosokkal próbálkozott mindkét fél, de Ernst és Bradford is elhibázta. Ezután Lajsz percei következtek, a center háromszor is sikerrel fejezte be akcióját a palánk alatt, amelyet a közönség nagy ovációval díjazott. Közben Oroszi is beköszönt két triplával, és nem hiányzott a látványelem sem, Delas húzta a labdát a gyűrűbe. A 26. percre 33 pont volt már a vasiak előnye, a negyedet légiósok nélkül a Németh-Márton-Oroszi-Ferencz-Lajsz ötös fejezte be. A fiatal körmendi játékosok nagyszerűen helyt álltak, jól szolgálták ki a nagy rutinnal rendelkező csapatkapitányt. Ferencz két triplába is könnyedén beleállhatott, és nem hibázott.

Az osztrák csapat az utolsó negyedre el is fáradt, és talán a kedvét is szegte a körmendiek állandó ostroma. A magyar mag – Csorvási és Ferencz – a légiósokkal együtt pihenőt kapott szinte a teljes utolsó negyedre. Antonis Constantinides bizalmat szavazott a fiataloknak, az utolsó tíz percet nekik kellett megoldaniuk. Az osztrákok még így sem tudtak maradandót nyújtani, igaz, az utolsó etapot ők nyerték, ez mit sem számított a végeredményt illetően. A századik pontot a legfiatalabb körmendi, Balogh Máté szerzete, majd megtoldotta még eggyel, így hazai részről ő állította be a végeredményt. Megérdemelt diadalt aratott a piros-fekete csapat. Eddig három győzelem és egy cseh vereség a körmendiek mérlege az Alpok Adria Kupában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában