aranyérem

2018.12.05. 21:24

Érmes, erős szezonzárás

Aranyéremmel zárta a 2018-as versenyszezont a veterán szombathelyi erős ember, Antal Zsolt.

Tóth Gábor

Antal Zsolt feszül neki az emberes súlynak Fotó: Bátfai Katalin

Pakson rendezték a II. PPC Deadlift Cup elnevezésű felhúzóversenyt. A nemzetközi erőpróba közel száz nevezőt vonultatott fel, és igen színvonalasra sikeredett. A mezőnyben ott volt a veterán szombathelyi erős ember, Antal Zsolt, aki masters I. korosztályban (40–44 év), a –110 kilós súlycsoportban indult – 107,3 kgmal mérlegelt, három ellenfele volt. A 280 kg-os kezdőfogást biztosan teljesítette, majd a 290 kg-ot is felhúzta. Harmadikra azonban következett egy sikertelen 300 kg-os gyakorlat. A 290 kilós eredményével végül nem csak saját kategóriájában diadalmaskodott, hanem a masters korosztály abszolút győztese is lett.

Antal Zsolt feszül neki az emberes súlynak Fotó: Bátfai Katalin

– Szezonvégi formában indultam a versenyen, reális, a magamtól elvárt teljesítményt nyújtottam, elégedett vagyok az eredménnyel – összegzett Antal Zsolt.

– A 300 kg már csak hab lett volna a tortán. Ez volt az idei utolsó megmérettetés, most egy hosszabb szünet következik. Aztán januárban belekezdek az alapozásba, és nekivágok a tavaszi szezonnak. Eredményes év van mögöttem, és bizakodva várom az új versenyidőszakot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában