Labdarúgás

2018.12.14. 21:34

Győzelemmel búcsúzna a Haladás

A labdarúgó NB I 18., őszi zárófordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Debreceni VSC-t fogadja.

Pum András

Mészáros Karol szerint a Debrecen ellen 120 százalékot kell nyújtaniuk

Fotó: Unger Tamás

A szombati bajnoki eredményétől függetlenül biztos, hogy a szombathelyiek utolsó helyen várják a február 2-i folytatást. A kilencpontos vasiak előtt 13 egységgel a kisvárdaiak, 14-gyel a diósgyőriek állnak. Ennek ellenére életbevágóan fontos három pontot szerezhetnek a hazaiak: ahhoz, hogy ne szakadjanak le a bennmaradásért folytatott küzdelemben, nyerniük kell. A vasiak utolsó négy meccsükön négy pontot gyűjtöttek, egy hete 4-0-ra kikaptak az MTK-tól. A Haladás ősszel csak egy pontot szerzett ősszel idegenben, éppen a Debrecen (1-1) vendégeként. A Herczeg András vezette, 27 ponttal a tabella hatodik helyén tanyázó Loki jó formában érkezik Szombathelyre, utolsó két bajnokiját – MTK (idegenben) 1-0, Budapest Honvéd (otthon) 2-0 – megnyerte. A debreceniek elsősorban a fiatalokra építenek, s úgy fest, ez az út egy­előre mindenképpen járható. A támadó Varga Kevin és Szécsi Márk már két, illetve három gólnál jár. Persze rutinos játékosok is találhatók a debreceni keretben, Mészáros Norbertet, Bódi Ádámot vagy Tőzsér Dánielt nem kell bemutatni a futballrajongóknak.

Mészáros Karol szerint a Debrecen ellen 120 százalékot kell nyújtaniuk
Fotó: Unger Tamás

– Senkit sem kell motiválni erre a mérkőzésre, mindenki tudja, mekkora a tét – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Egy utolsó utáni lehetőség számunkra ez a meccs, ha nyerünk, felzárkózunk, szorosabb lesz a mezőny. A Debrecen jól védekező csapat, amely ha labdát szerez, gyors, életveszélyes kontrákat indít. Nem szabad tehát odaadnunk nekik a labdát… Rózsa Dániel térdsérüléssel bajlódik, Király Gábor véd helyette. Összeállítás: Király – Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak – Mészáros, Jancsó, Jagodics, Ofosu – Priskin, Gaál.

– Számukra minden mérkőzés élet-halál harc, úgy megyünk ki a pályára szombaton, hogy muszáj nyernünk – mondta a korábban Debrecenben futballozó Haladás-támadó, Mészáros Karol. – Valamennyi csapattársam tudja, mekkora tét, 120 százalékot kell nyújtanunk. A Loki ellen különösen fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen így nem szakadnánk le riválisainktól. A debrecenieknek voltak nagyon jó mérkőzéseik, de akadtak utána olyanok, amelyeken gyengén futballoztak. Remélem, ellenünk a rosszabbik formájukat mutatják, de nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk.

A találkozó után tartja csapatvacsoráját a szombathelyi együttes, majd a játékosok, szakmai stáb tagjai pihenőre vonulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában