Rózsa nem kezd a Loki ellen

2018.12.13. 15:51

„Nem teljesítenek fantasztikusan a Haladás kapusai”

A zöld-fehérek kapusedzője, Borsos Vilmos elmondta, hogy Rózsa Dániel sérüléssel bajlódik, ezért nem állhat a csapat rendelkezésére hétvégén. Az MTK elleni potyagólról is beszélt.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Haladás kapusa, Rózsa Dániel komoly hullámvasúton megy keresztül az elmúlt hetekben. Az első meccseken remekül helyettesítette Király Gábort, majd elérkezett az Újpest elleni bajnoki, ahol nagyot hibázott. Ezt hamar feledtetni tudta, hiszen büntetőt védett a Ferencváros ellen. A legutóbbi, MTK elleni vendégszereplés alkalmával, azonban újabb komoly hibát vétett. A Nemzeti Sport a zöld-fehérek kapusedzőjével készített interjút. Az ország legolvasottabb sportnapilapjában Borsos Vilmos értékelte a jelenlegi helyzetet, és azt is elárulta, hogy nagy valószínűséggel Rózsa Dániel sérülés miatt nem léphet pályára a hétvégi összecsapáson.

- Kétségtelen, finoman szólva sem teljesítenek fantasztikusan a kapusaink a szezonban – mondta a sportnapilap szerdai számában Borsos Vilmos, a Haladás kapusedzője. – Kicsit olyan érzésem van, mint amikor ’kilencvenháromban Újpesten védtem, s nagyon gyengén ment a csapatnak – vagyis az alapképességekkel nincs nagy gond, de valami nem stimmel. Az edzéseken minden rendben megy, parádés munkát végeznek a futballisták, aztán következik a meccs, és a játékosok harminc-negyven százalékot mutatnak abból, mint amit hét közben látunk tőlük. Kétségtelen, rosszul nézett ki, amikor Dani lába között elment a labda… Nem mentem fel, hiszen ilyen gólt nem lehet kapni! Ráadásul a meccs hajrájában megsérült, a térdét fájlalta, s valószínűleg a Debrecen elleni meccsen nem is játszhat szombaton. Hogy ki véd majd? Azt nem szeretném elárulni… – mondta a kapusedző.

Fotó: Unger Tamás

Mint az ismeretes, Rózsa lehetséges alternatívája a Király Gábor, Gyurján Márton kettős közül kerülhet ki. A kérdés, hogy vajon a rutinnak, vagy a feltörekvő tehetségnek szavaz bizalmat Horváth Ferenc?

- Persze, érthetően nagyon megviselte Danit ez a gól – ettől független nem ekkor, a harmadik kapott gólnál ment el a meccs, hiszen gyengén futballoztunk, a hazaiak lényegesen jobbnak bizonyultak. De hangsúlyozom, nem akarom én felmenteni Danit, ez sajnos benne van a pakliban. Ráadásul a bemelegítésnél is éreztük, hogy az MTK pályáján, a hibrid gyepszőnyegen a labda olykor másképp viselkedik, ráadásul fel is locsolták a pályát – amikor lőttem Daninak, sokszor beszitált a labda. Hangsúlyozom, ez nem kifogás, hiszen potyagólra nincs mentség, csak szeretném érzékeltetni, lehet, több tényezőn is múlt, hogy ilyen gólt kapott. Jó lenne, ha végre kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanának a kapusaink – mert így, hogy egyik héten kis túlzással tízesre védenek, pár nappal később meg hármasra, az sajnos nagyon nem ideális… De nem adjuk fel, tudom, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse, nem csak a kapusaink, hanem az együttes többi tagja is kilábal a gödörből. Nem csak sablonduma, hogy a szurkolók előtt le a kalappal, akik elkísértek minket a fővárosba is, s nem szidtak minket – nyilván ők is érzik, hogy megyünk, hajtunk, edzünk, csináljuk a dolgunkat, de egyelőre semmi sem sikerül. A Loki ellen nyerni kell szombaton, s bár az utolsó helyről akkor sem lépnénk el, lehet, közelebb kerülhetünk a bennmaradáshoz – fogalmazott Borsos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában