Kosárlabda

2019.01.10. 20:15

Kristóf tanár urat köszöntötték Körmenden

Az Egis Körmend kosárlabdacsapatának klubvezetése soha nem feledkezik meg dr. Kristóf László születésnapjáról. A helyi kosárlabdázás egyik alapítóját a Körmend–DEAC-mérkőzés előtt és után is köszöntötték 80. születésnapja alkalmából.

Tóth Judit

Dr. Kristóf Lászlót piros-fekete kosárlabdapályát szimbolizáló tortával is felköszöntötték

Fotó: Szendi Péter

Dr. Kristóf László, a körmendi kosárlabdasport atyja, a város sportéletének egyik legfontosabb személyisége január 10-én töltötte be 80. életévét. Ez a dátum majdhogynem piros betűs a körmendiek naptárában, hiszen a helyi kosárlabdázás egyik kiemelkedő alakjáról van szó. Kristóf tanár úr a kezdetektől kíséri figyelemmel a csapat körüli eseményeket. Minden mérkőzésen ott van, szurkol kedvenc csapatának, de azért a szakmázás sem marad el. Persze nem hangosan, hanem csak úgy csendben, mert több évtizedes edzői pályafutásában bőven megtapasztalhatta, hogy milyen az, amikor kívülről érkezik a kritika.

Laci bácsi ott volt az körmendi kosárlabdázás megalapításánál, a hőskorban edzőként tevékenykedett. Ez akkoriban sokkal többet jelentett a szakmai munkánál. Edző, tanár, szervező és a játékosok második apja volt egy személyben.

Dr. Kristóf Lászlót piros-fekete kosárlabdapályát szimbolizáló tortával is felköszöntötték
Fotó: Szendi Péter

Dr. Kristóf Lászlót az idén születésnapjának előestéjén, a Körmend–DEAC-mérkőzés előtt köszöntötte a körmendi kosárlabdaklub és Bebes István polgármester. A szurkolók vastapssal, a piros-feketék győztes meccsel járultak hozzá a kerek születésnaphoz, a találkozó után pedig kisebb fogadáson a kosárlabdabarátok mellett a körmendi klub stábja is jókívánságait fejezte ki Kristóf tanár úrnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában