Kosárlabda

2019.03.30. 20:50

Ez igazi férfimunka volt – Az Egis Körmend megverte a ZTE KK-t

A ZTE KK sem tudta elvenni az Egis Körmend hazai veretlenségét a bajnoki alapszakaszban. A piros-feketék óriási csatát vívtak szomszédvári riválisukkal és tíz ponttal megnyerték a nagy rangadót.

Tóth Judit

Fotó: Szekeres Péter

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 96-86 (25–15, 25–26, 24–26, 22–19)

Körmend, 2000 néző

V.: Cziffra Cs., Ádám J., Balog Gy. A.

KÖRMEND: Németh 3/3, Bradford 12/3, PRICE 22/9, HAMMONDS 23/9, DELAS 13/3

Csere: THAMES 21/6, Ferencz-, Lajsz 2, Takács-

Vezetőedző: Matthias Zollner

ZTE KK: WARE 20/18, THOMPSON 19/9, GREEN 19/6, Szabó 10/3, Agafonov 7

Csere: Doktor-, Gulyás 4, Bagó 2, Durázi 5/3

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 11-5, 7. p.: 16-10, 14. p.: 33-24, 17. p.: 42-27 24. p.: 55-44 29. p.: 68-59, 33. p.: 74-70 36. p.: 83-80

Kipontozódott: -

A nagy vasi-zalai örökrangadóhoz méltón telt ház és felfokozott hangulat fogadta a csapatokat. Csorvási Milán Achilles-ín gyulladás miatt hiányzott a piros-feketétől.

Thompson, Bradford és Delas is kihagyta az első közeli dobásokat, de Price keze nem remegett meg, egy triplával adta meg az alaphangot a piros-feketéknek. Hamar csatlakozott a másik légiós, Hammonds is, a vendégeknél Agafonové volt az első kosár. Aztán megint hárompontosok jöttek, egy Ware neve mellé, egy Bradfordéhoz. Sokáig 11-6 állt az eredményjelzőn, ezen nagy nehezen Price igazított három hibátlan büntetővel. Az MTE nyolcpontos előnye gyorsan a felére fogyott, a zalaiak a 8. percre zárkózni tudtak (16-12). A házigazda agresszív védekezés mutatott, de támadásban akadtak hibái, az egyéni megoldások domináltak a csapatjáték helyett. Németh triplája után Hammonds is felíratott magának még egyet, ezzel átgördült a lélektani tíz ponton a Körmend (23-12). De Ware pillanatok alatt tett róla, hogy ismét tíz pont alá kússzon a különbség.

 

A második negyed elején Ferenczre fújtak két gyors személyi hibát. A kék-fehérek légiósa, Thompson nem volt kíméletes, négy büntetővel növelte csapata pontjait. Ezután is Thompson maradt a főszereplő, dupláját még egy hárompontossal is megfejelte. Nagyjából a negyed közepéig csak ő szerzett kosarat a vendégeknél. A Körmendnél igazságosabb volt a pontosztozkodás. Az etap második részében Ware kezdte a triplapárbajt, de nem maradt el a körmendi válasz, ezúttal Thames volt eredményes. Felvette a kesztyűt Green is, majd Ware távolija után benézett tíz pont alá a ZTE (42-33). Gulyás és Agafonov is hozzátette a magáét, máris ott volt ellenfele nyakán a Zalaegerszeg. Egy extra sorozat után három pontra zárkózott a Bencze-csapat (42-39), időszerű lett a körmendi időkérést. A rövid eligazítás után Price és Hammonds kacsintott össze, hogy most már tenni kéne valamit. Price-tripla, Hammonds-dupla, majd utóbbitól is egy hárompontos, így a nagyszünetre elérte a félszázat a Körmend.

Nagy iramban folytatódott a második félidő is. A Körmendnél továbbra is Price játszott nagy vállalkozó kedvvel, majd Thames vette át a karmesteri pálcát. A ZTE együttesében Ware, Green és Thompson gyártotta a pontokat, vezetett a Körmend, de a zalai csapat sem engedett, szinten tartotta a körmendiek koncentrációját.

A záró játékrészben Durázi triplájával megint négy pontra feljött a ZTE (74-70). Delas is a legjobbkor vállalt el egy távolit, a horvát center hárompontosa leheletfinoman hullott a kosárba. Ez a könnyedség a játékra amúgy nem volt jellemző, komoly küzdelem folyt minden labdáért. A 36. percben már csak három ponttal vezetett a hazai csapat (83-80). A végjáték nagy csatát hozott, Hammonds triplája a 38. percben döntőnek bizonyult (90-82). Jobban koncentrált a végén a hazai csapat, és a végén megérdemelten nyert. A nagyszerű győzelmet – ami egy hibátlan hazai sorozat zárása volt – a piros-fekete tábor nagy örömmel ünnepelte.

Mestermérleg:

Matthias Zollner: Ma nagyon erős ellenféllel volt dolgunk, nagyon sokszor megnehezítették a dolgunkat a zalai játékosok. A támadójátékunkkal elégedett vagyok, sajnos, most a védekezésünk nem volt annyira hatékony. A találkozó bizonyos szakaszaiban hibákat vétettünk és ezzel mindig magunkra húztuk ellenfelünket, de végül mi örülhettünk a győzelemnek, ez a legfontosabb.

Bencze Tamás: Gratulálok a Körmendnek, mert megérdemelten nyert. Mi az adódódó lehetőségekkel nem tudtunk élni. Amint közelebb értünk, megtorpantunk és nem tudtuk átlendülni, például a végén is három pontos különbségnél több labdát eladtunk. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy bekerüljünk a legjobb ötbe, de ezzel a vereséggel ez elúszott. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatomra, úgy érzem, jó úton vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában