Eredmények

2019.03.04. 18:40

Kikapott a listavezető – Elrajtolt a tavaszi szezon a megyei I. osztályú bajnokságban

Megkezdődött a 2018/2019-es megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonja. Az éllovas Celldömölk elvérzett idegenben, az Egyházasrádóc vetett véget a listavezető hosszú ideje tartó veretlenségének.

Tóth Judit

Fotó: Unger Tamás

Az időjárásra nem lehetett panasz a megyei I. osztály tavaszi nyitányán, napsütéses időben léptek pályára a csapatok. Szombaton két találkozót rendeztek, a Körmend elhozta a három pontot Jánosházáról, a Király otthon nyert, a találatot a góllövőlista vezetője, Deéry Ármin jegyezte. Vasárnap az Egyházasrádóc–CVSE rangadón a rádóciak nagy csatában fosztották meg hosszú ideje tartó veretlenségétől a listavezetőt. A legnagyobb arányú győzelem a Csepreg–Répcelak meccsen született, a répcelakiak három gólt rúgtak, simán léptek túl vendéglátójukon.

Jánosháza VSE–Körmendi FC 1-3 (0-0). – Jánosháza, 200 néző, vezette: Szabó II Z.

Jánosháza: Kovács K. – Bugyi, Horváth A. (Szabó T.), Vágusz, Palkovits, Simon, Ambrus (Dákai), Megyesi, Dornai, Balázsi, Dobson. Edző: Kelemen Kornél.

Körmend: Farkas M. – Majtényi, Takács M., Kósik, Niksz (Németh M.), Balázs, Czimber, Sály, Tompa, Takács Á., Kurucz (Varga P.). Edző: ifj. Molnár Károly

Gól: Bugyi (75.), ill. Czimber (51. 63.), Takács M. (81.).

A Körmend uralta a mérkőzést, ennek megfelelően alakult a találkozó. A vezetést Czimber góljával szerezte meg a vendég, majd néhány perccel később ismét betalált a Körmend komoly sérülésből visszatérő játékosa. A második félidőben szépített a Jánosháza, de a végén még volt lendület a vendégekben és még egy újabb góllal bebiztosították győzelmüket.

Király SZE–Vép VSE 1-0 (0-0). – Szombathely, 100 néző, vezette: Vass I.

Király: Mester I.– Sásdi, Németh B. (Kalmár), Mester II., Hujber, Kudron (Biácsy), Németh D. (Szenczi), Deéry (Fogl), Vámos, Kondákor, Polgár (Varga G.). Edző: Hegyi László.

Vép: Bezdi B. – Wágner, Dancs, Bezdi Sz., Hankó (Németh M.), Markó (Beke), Kovács D., Illés, Dala, Auer, Varga B. (Baumgartner). Edző: Török Richárd.

Gól: Deéry (62.)

Mindkét fél nagy iramban és fegyelmezetten kezdett. Az első félidőben rengeteg helyzet adódott minkét oldalon, de egyik csapat sem tudta akcióit gólra váltani. A második félidőben a hazai csapat rákapcsolt, és Deéry góljával előnybe került. Majd előnyét koncentrált játékkal megtartotta.

Rum KSC–Petőfi SE Vasszécseny 1-3 (1-0). – Rum, 200 néző, vezette: Szabó I. Z.

Rum: Busi – Csonka, Székely (Ivic), Kontics, Gyurkó, Szabó D., Szakos, Tancsics, Kovács B., Nagy A., Farkas B. (Papp B.). Edző: Joó András.

Vasszécseny: Kollarics – Kontics, Kiss K. (Horváth D.), Viszked B. (Horváth G.), Kiss B. (Szilvás), Varga R., Orsós, Gyürü, Pungor (Gombkötő), Devecseri, Maczek (Hegedűs). Edző: Varga Roland.

Gól: Szabó D. (45.), ill. Horváth D. (48., 78.) Gyürü (57.).

Jól előkészített pályán, komoly nézősereg előtt játszhattak a felek. Eleinte inkább csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd a hazai együttes jutott előnyhöz. A második félidőben változott a játék képe, a rumi csapat az öltözőben maradt, ezt kihasználták a vendégek és meggyőző fölénnyel nyerték meg a mérkőzést.

Rábapatyi KSK–Kőszegi FC 2-1 (1-0). – Rábapaty, 120 néző, vezette: Papp Á.

Rábapaty: Király T. – Fehér (Yarish), Balhási, Piros (Pendli), Dugovics, Vamper (Vadász), Szabó A., László, Kovács T., Király L., Horváth K. Edző: Pungor István.

Kőszeg: Bán – Lintner, Gugcsó, Fehér, Dan (Szűcs), Réti (Tóth D.), Rákhely, Biegner (Riegler), Bujtás, Toldi (Major), Kovács Zs. (Prán). Edző: Őri Gábor.

Gól: Vamper (35.), Kovács T. (91.) , ill. Riegler (62.)

Az első húsz percben inkább védekezésre álltak be a csapatok, majd a Rábapaty átvette az irányítást. A mezőnyfölény a félidő hajrájában érett góllá. A második félidőben a tizenhatoson belüli kavarodás után egyenlítettek a vendégek. A mérkőzést Kovács Tamás döntötte el Rábapaty javára a 91. percben egy fejesgóllal.

Schott Lukácsháza SE–ÖTE Ikervár FC 1-2 (1-1). – Lukácsháza, 100 néző, vezette: Mórocz Gy.

Lukácsháza: Horváth K. – Bősze (Naisz), Gombás, Lengyel, Németh Cs. (Vörös), Gugcsó, Kovács D. (Kovács Sz.), Komálovics, Németh R., Szentkúti (Ódor), László. Edző: Bezdi István.

Ikervár: Schener – Belegrai, Pap, Csenterics (Kosztolánczi Á.), Németh R. (Ódor), Vincze Z., Bogdán (Varga M.), Vincze T., Döbrente, Naszádos, Kovács K. Edző: Dobány Gábor.

Gól: Németh Cs. (6.), ill. Vincze T. (27., 75.)

A lukácsháziak megérezték két távozó játékosuk – Tar Máté és Szalai Szabolcs – hiányát. Szezon eleji, fásultabb játékot mutattak az együttesek. A Lukácsháza rúgta az első gólt a 6. percben, ez némileg felpörgette a játékot. Odatették magukat a vendégek is, Vincze Tamás duplázott, ami három pontot ért az Ikervárnak.

 

Egyházasrádóci SE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 1-0 (1-0). – Egyházasrádóc, 150 néző, vezette: Harcsár R.

Egyházasrádóc: Bali – Németh Martin, László, Vilics, Molnár L., Németh Marcell (Kertes), Mészáros (Balogh A.), Kalmár, Kazinczki, Krajczár, Molnár I. (Báger). Edző: Lukács Ede.

CVSE: Osvald – Lempeg (Horváth D.), Büki (Virág), Enyingi, Varga J. (Gorácz), Orosz (Szép), Kovács Z., Molnár T., Huszár (Németh J.), Klauzer, Piri. Edző: Kovács Balázs.

Gól: Németh Marcell (44.).

A meccs első része kiegyenlített játékot hozott, ahogy az várható volt, nem igazán bírtak egymással a felek. A félidő hajrájában a hazaiak szereztek vezetést, ezzel nehéz helyzetbe hozták a cellieket. Az egyházasrádóci játékosok jó felfogásban futballoztak, lendületük és lelkesedésük a meccs végéig kitartott. Így két vállra fektették az éllovast, amely sokáig őrizte veretlenségét a bajnokságban. A hazaiaktól mindenki jól teljesített.

Csepregi SE–Répcelaki SE 0-3 (0-2). – Csepreg, 150 néző, vezette: Héra Cs.

Csepreg: Farkas B. – Tájmel (Takács), Steiner M., Kótai, Reichardt, Baranyai, Pócza, Kovács B. (Németh O.), Maráczi (Varga B.), Lukács (Péntek), Steiner C. (Németh B.). Edző: Steiner Zsolt.

Répcelak: Németh G. – De Paula, Kossuth (Lónai), Tóth Do., Németh Gábor, Harkai, Tóth Dá. (Molnár Cs.), Ódor, Balogh B., Horváth T. (Kónya), Catomio (Rácz). Edző: Balassa Péter.

Gól: Ódor (35., 39.), Balogh B. (91.)

A Répcelaknál edzőváltás történt a télen, most Balassa Péter irányítja az együttest, amely jelentősen átalakult, megerősödött a téli szünetben. A vendégek dominanciája érvényesült az egész mérkőzésen. Ódor az első félidő hajrájában gyors egymásutánban kétszer is betalált, majd a meccs legvégén, a 91. percben még egy gólt lőtt a Répcelak, és magabiztos győzelmet aratott.

Vasvár VSE–Kiswire-Szentgotthárd VSE 2-1 (0-0). – Vasvár, 150 néző, vezette: Horváth P.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Horváth A., Berta (Vincze K.), Robán, Hajas, Dávid, Pálla (Vincze B.), Bakos Cs. (Varga A.), Horváth Á., Schermann (Bakos D.). Edző: Lepár Attila.

Szentgotthárd: Soós – Vass, Kovács T., Papp V. (Szivós), Düh, Nagy O., Dancsecz, Bedi, Takács, Sulics (Muszka), Sipos (Bugán). Edző: Heiter László.

Gól: Horváth Á. (65.), Vincze K. (85.), ill. Bugán (77.)

Az első játékrészben nem esett gól, a második félidőben a Vasvár szerzett vezetést. De ez nem szegte kedvét a vendégeknek, jó tíz perccel a hazai találat után kiegyenlítettek. A végjátékban megint a Vasvár jutott előnyhöz, így otthon tudta tartani a három pontot.

Tudósítók

JÁNOSHÁZA: Pungor István. KIRÁLY: Hegyi László. RUM: Kotsits Zoltán. RÁBAPATY: Dénes István. LUKÁCSHÁZA: Bezdi István. EGYHÁZASRÁDÓC: Bali László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában