Három diadal, két vereség

2019.03.05. 20:01

Pályára lépett mind az öt NB II-es Vas megyei női kézilabdacsapat

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 14. fordulóját a Bük, az SZKKA II. és a Körmend győzelemmel tudta le, a Sárvár és a Celldömölk viszont vereséggel.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Büki TK–VKL SE Győr 36-30 (15-16). – Répcelak, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.

Bük: Márkus – Guttyán 11, Pukler 5, Szabó R., Szabó D. 6, Baranyai 4, Megyeri 1. Csere: Szalai N. (kapus) Cseledi, Marton, Szabó N. 9, Kelemen, Bősze. Edző: Bölöni Roland.

Nagy tempóban kezdődött a két élcsapat rangadója – a Bük szeretett volna visszavágni az őszi vereségért. Felváltva estek a gólok, a hazaiak sok ziccert hibáztak, így a szünetben egy góllal a Győr vezetett. Fordulás után sem változott a játék képe, amikor egyenlíthetett volna a Bük, mindig ziccert rontott – ráadásul három hetest is kihagyott zsinórban, ami után már 18-22-re vezetett a vendég. Használt az időkérés, felzárkózott a házigazda, majd a 49. percben egyenlített (26-26). A végjátékot pedig már jobban bírta fizikálisan – és mentálisan is – a Bük, bedarálta ellenfelét.

Sárvárfürdő Kinizsi– Mosonmagyaróvári KC U22 25-36 (13-17). – Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Sárvár: Jurik – Jávorics, Soós 4, Cser 1, Jenőfi 9, Doncsecz 4, Vajda 3. Csere: Varga, Bokor, Farkas J., Horvát E. 2, Barabás 1, Horváth D. 1, Marton. Edző: Rozmán Gergő.

Kapkodva kezdett a Sárvár, sokat hibázott támadásban, emiatt ellépett az öt NB I-es játékossal felálló Mosonmagyaróvár. Aztán rendezte sorait – elsősorban a támadójátékát a Sárvár –, és a szünetig kozmetikázott valamit az eredményen. A hibákat a második félidőben is gólokkal büntette a vendég, és hiába mutatott olykor szép dolgokat a sárvári csapat támadásban, esélye sem volt a bravúrra. Pozitívum, hogy a helyi ifisták sokat játszhattak.

 

Vady Mosonszolnok–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 29-24 (14-12). – Mosonszolnok, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász, Szántó.

CVSE: Bognár – Szomorkovits A. 1, Szomorkovits L. 7/3, Kulcsár 6/2, Málovics 5, Szecsődi 1, Kazári. Csere: Németh V. 2, Füzfa, Bagics 2, Pongrácz, Szalai. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A CVSE kezdett jobban, a kihagyott helyzetek ellenére jó védekezéssel a 25. percig egy-két góllal vezetett. Ám celldömölki oldalon a folytatásban sem javult a helyzetkihasználás, így fordított a pontosabb házigazda. Fordulás után is végig a kevesebbet hibázó Mosonszolnok vezetett és nagy csatában megőrizte az első félidő végén összeszedett előnyét. A szoros, izgalmas meccset gyenge helyzetkihasználása miatt bukta el a CVSE.

Egerszegi KK–Körmendi DMTE 18-22 (8-11). – Zalaegerszeg, 87 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kiss, Mizsák.

Körmend: Dudora – Török 2, Adorján, Csépke 2, Kiskós 5, Huszár 6, Szabó A. 2. Csere: Faragó 5, Somlai, Horváth D., Szalai, Zsiga, Herczeg, Anek. Edzők: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Idegesen, pontatlanul, kapkodva játszott a Körmend. De jó védekezésének köszönhetően a nagyszünetig háromgólos előnyre tett szert. A második félidőben is végig a motivált, harcos Körmendnél volt az előny (43. perc: 12-17), így végül, ha nagy csatában is, de biztosan nyerte (53. perc: 17-20) a szomszédvári rangadót.

Komárom VSE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 30-39 (13-20). – Komárom, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gecsei, Lamberg-Liszkay.

SZKKA: Lugosi – Farkas, Tamási 1, Pődör B. 11, Horváth A. 12, Farkas, Lakatos 1. Csere: Csire 7, Szuhogyi 2, Molnár 1, Pődör R. 4, Wágner, Tóth N., Juhász. Edző: Pődör Zoltán.

Nagy tempót diktálva, de több hibával kezdett az SZKKA. Aztán rendezte sorait, így a 15. perctől egyre jobban leszakította ellenfelét és a szünetig tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést. Ám a fiatal szombathelyi gárda a második félidőben sem lassított, így kiütötte a házigazdát. Az SZKKA U22 listavezetőként várja a bajnoki folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában