Kosárlabda

2019.03.05. 21:02

Simán nyert a Körmend az AAC hazai elődöntőjében

Húsz ponttal nyert az Egis Körmend kosárlabdacsapata az Alpok Adria Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a lengyel Gliwice ellen. A pontgazdag meccsen Price volt a piros-feketék vezére.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Leyton Hammonds nem vállalta a játékot múlt szombati nagy esése után, Ferencz Csaba viszont ott volt a piros-feketék keretében.

A mérkőzés legelején Price kezdett be nagy lendülettel a Körmendnél, laza ele­ganciával rázott be két hibátlan triplát. Csorvási tudott felnőni hozzá pontszerzésben. A javarészt fiatal játékosokból álló Gliwice nehezebben tudta felvenni a ritmust. De aztán jobban koncentráltak, és próbálták behozni vendéglátójukat a lengyelek. Ez nem igazán sikerült, mert a vasi együttes visszaverte a nem túl erős támadásokat és gyors kosarakkal válaszolt a Gliwice hibáira. A félidő hajrájában is megtartotta előnyét a Körmend. A találkozó finoman szólva sem égett magas hőfokon. A közönség hangja csak akkor jött meg igazán, amikor az első kisszünetben Szivós Patrik egy perc alatt sikeres ziccert, büntetőt, hárompontost és félpályás dobást mutatott be. Ezzel egy hosszú ideje tartó játék nyertese lett a körmendi fiatalember.

Ferencz triplája nyitotta a második negyedet, ezzel tíz pont fölé vitte előnyét az MTE (32-21). Bradford rafinált labdacsenése, majd látványos szerelése üde színfoltja volt a találkozónak. Dloniak volt a lengyel csapat legeredményesebbje 11 pontjával. Az etap közepétől hibákra kényszerítette ellenfelét a vasi együttes, ezzel komolyan uralta ezt a negyedet. A vendégek távoli dobásokkal operáltak, de többnyire célt tévesztettek.

 

A nagyszünet utáni első akciók némileg hasonlítottak a meccskezdésre. Most is Price volt a főszereplő két triplával, mellette Csorvási szerzett kosarakat. A körmendi aktivitás több mint 30 pontos előnyt eredményezett (63-32). De kapaszkodott a Gliwice. A lengyelek most jobban koncentráltak, hamar benéztek harminc pont alá, majd húsz alá is. Elsősorban az irányító Mack nagy lendületének köszönhetően, aki most a vezér szerepét vállalta magára. A házigazda lazábbra vette a figurát, de előnye nem, csupán annak mértéke változott. A negyed végére azonban még komolyabb hozzáállást mutatott támadásban a vendégegyüttes, ezt az etapot jobban is zárta. A negyedik játékrészre 18 pontra fogyott az MTE-előny. Az utolsó negyedben is többet hibázott a Körmend, de szerencséjére eleinte a Gliwice dobásai sem voltak túl pontosak. Húsz pont közeli előnyét még langyosabb játékával is tartani tudta a Zollner-legénység. Az utolsó percekben már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a Körmend előnye a jövő keddi visszavágóra. Delas léptette át csapatát a száz ponton, végül húszpontos előnnyel zártak a piros-feketék, ezzel felvértezve utaznak majd Lengyelországba jövő hét elején.

Jegyzőkönyv

Egis Körmend–GTK Gliwice 105-85 (29-21, 24-11, 26-29, 26-24)

Körmend, 1000 néző, férfi kosárlabda Alpok Adria Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés, vezette: Praksch P., Szalai Zs., Földesi Á.

Körmend: Németh 5/3, Bradford 11/3, PRICE 29/12, DELAS 21/3 Csorvási 17. Csere: Ferencz 11/9, Thames 11, Oroszi –, Lajsz –. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Gliwice: MACK 20/12, LaChance 7/3, Robak 7/3, Slupinski 2, Dodd 10. Csere: Morgan 10, Washinton 3/3, DLONIAK 21/15, Piechowicz 3/3, Kiwilsza 2. Vezetőedző: Pawel Turkiewicz.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8-2. 8. perc: 23-16. 13. perc: 32-23. 18. perc 49-30. 23. perc: 60-32. 25. perc: 65-39. 33. perc: 84-68. 36. perc: 90-74.

Kipontozódott: Dodd (39.), Washington (40.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában