A piros-feketék a a legjobb nyolc között

2019.04.05. 20:25

A Körmend az 5–8. helyért játszhat a junior kosárlabda-bajnokságban

A junior (U18) fiú kosárlabda-bajnokság legjobb nyolc csapata között szerepel az AKMÉ Körmendi Törpördögök. A piros-feketék az 5–8. helyért játszhatnak.

Horváth Erika

Csütörtökön kezdődött meg Szolnokon az U18-as döntő, melyben a vasi színeket a körmendiek képviselhetik. Kocsis Tamás csapata a felsőházi rájátszásban az éppen még egyenes ágon a legjobb nyolc közé jutást jelentő hatodik helyet szerezte meg öt győzelemmel, kilenc vereséggel. A Tiszavirág Arénában csütörtökön kezdődött döntőben az első két napon csoportmérkőzések voltak. A Körmend a B csoportban 104- 90-re kikapott a Bp. Honvédtól, utána az Alba Fehérvártól 90-52-re. A Debrecent viszont 86-72-re sikerült legyőznie, így egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárt.

Csak lapzártánk után derült ki, hogy az A csoport negyedik helyezettjeként melyik csapat lesz az ellenfele a szombaton 9 órakor rajtoló keresztjátékban. Győzelmük esetén a vasiak az 5–6., ha kikapnak, akkor a 7–8. helyért játszhatják utolsó mecscsüket vasárnap. A Falco-Vulcano Energia KC csapata péntektől vasárnapig a második nyolcasban, a B döntőben szerepel Budapesten (az alsóházi keresztjátékban 9 ponttal csúszott le az A döntőről). Első meccsét a Zsíros akadémia ellen 89-69-re megnyerte Svajda Gábor és Gábor Máté csapata, szombaton – már az 1–4. között – a MEAFC lesz az ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában