Szép körmendi diadal

2019.04.29. 18:36

Legyőzte a Király a Vasvárt, Lukácsházán nyert a Rum

A 24. fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – sűrűsödik a program, szerdán is pályára lépnek a csapatok.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Petőfi SE Vasszécseny 5-1 (1-0). Celldömölk, 150 néző, vezette: Vass I.

CVSE: Osvald – Lempeg, Enyingi, Varga J. (Büki), Gorácz (Szép), Németh J. (Orosz), Virág, Kovács Z., Molnár T., Huszár, Piri. Edző: Kovács Balázs.

Vasszécseny: Kollarics – Horváth G., Horváth D., Kiss K., Farkas H., Orsós, Balázs, Szilvás, Kiss B., Devecseri, Gyürü. Edző: Varga Roland.

Gólszerzők: Molnár T. (2), Piri, Büki, Németh J., ill. Gyürü.

A hazai csapat rengeteg helyzetet dolgozott ki és helyenként nagyon jó játékot mutatott. A CVSE ilyen arányban is megérdemelten nyert a szervezett, de létszámproblémával küzdő vendég ellen.

Körmendi FC–Kiswire-Szentgotthárd VSE 3-1 (2-0). Körmend, 200 néző, vezette: Talabér N.

Körmend: Farkas M. – MAJTÉNYI (Balogh Á.), TAKÁCS, KÓSIK, Niksz (Varga P.), BALÁZS, Sipos, CZIMBER, SÁLY, Tompa, KURUCZ. Edző: Ifj. Molnár Károly.

Szentgotthárd: Soós – Kovács G., Vass, Kovács T., Düh (Muszka), Nagy O., Dancsecz, Bedi, Bugán, Sulics, Sipos. Edző: Heiter László.

Gólszerzők: Niksz, Sipos, Czimber, ill. Nagy O.

Kiállítva: Kovács T. (Szentgotthárd).

A nagy taktikai csatában mindkét csapat rá akarta erőltetni az akaratát a másikra. Ez a Körmendnek sikerült jobban. A hazaiaknak az első félidőben két góljuk és két kapufájuk is volt. A második félidőben visszavettek a csapatok, a házigazda az újabb gól mellett tizenegyest hibázott. A vendégek a végén tudtak szépíteni, de maradt a hazai győzelem, ami megérdemelt eredmény a jó képességű játékosokból álló szentgotthárdi együttes ellen.

Jánosháza VSE–Rába­patyi KSK 3-1 (1-0). Jánosháza, 150 néző, v.: Marácz Z.

Jánosháza: Kovács K. – Marsai, Varga P., Szabó T., Horváth A. (Nyőgéri), Vágusz, Palkovits, Dobson, Dákai, Balázsi, Fenyő. Edző: Kelemen Kornél.

Rábapaty: Király T. – Tóth R., Balhási, Horváth K., Vamper (Gyűrű), Szabó A., Csupor, László, Kovács T., Király L., Dovánszki. Edző: Pungor István.

Gólszerzők: Balázsi, Marsai, Fenyő, ill. Horváth K.

Kiállítva: Csupor (86., Rábapaty).

A jobban kezdő Jánosháza uralta a találkozót az első fél­időben, így egygólos előnnyel mehetett a szünetre. A második játékrészben nagyobb lendülettel játszott a Rábapaty, támadólag lépett fel – és tizenegyesből egyenlített. A vendégek gólja felébresztette a házigazdát, több kontrát is vezetett és újabb két találattal – egyiket büntetőből szerezve – bebiztosította a győzelmet.

Király SZE–Vasvár VSE 3-1 (1-0). Szombathely, 70 néző, vezette: Szabó I. Z.

Király: Mester – Németh B. (Varga G.), Mester, Hujber, Kudron (Deéry), NÉMETH D. (Szenczi), Vámos, BIÁCSY, Lakosi (Hajmási), Kondákor, POLGÁR (Szabó Z.). Edző: Hegyi László.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A. (Szegleti), Horváth A., Vincze K., Hajas, Dávid, Pálla (Vincze B.), Bakos D. (Berta), Bakos Cs. (Schermann), Horváth Á. Edző: Lepár Attila.

Gólszerzők: Szenczi, Németh D., Biácsy, ill. Pálla.

Az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült, ennek megfelelően vezetéssel vonulhattak szünetre. Fordulás után kiegyenlítettebb lett a meccs, feljavult a Vasvár, sikerült is egyenlítene. A hajrá azonban a Királynak sikerült jobban, így otthon tartotta a három pontot.

Schott Lukácsháza SE–Rum KSC 1-4 (1-2). Lukácsháza, 100 néző, v.: Boda Gy.

Lukácsháza: Horváth K. – Bősze, Ódor (Bolfán), Lengyel, Németh G., Németh Cs., Osztrosits, Gugcsó, Kovács D., Komálovics, Szentkúti. Edző: Bezdi István.

Rum: Busi – Csonka, Székely (Sipos), Ivic (Németh L.), Kontics, Gyurkó B., Szabó D., Papp B., Kovács B., Nagy A. (Farkas B.), Tancsics (Gyurkó A.). Edző: Joó András.

Gólszerzők: Németh Cs., ill. Székely, Farkas B., Szabó D., Ivic.

A Rum jobban kezdett, és nagyon korán, már a 3. percben gólt szerzett. Az első félidő közepén egyenlített a Lukácsháza. A második játékrész eleje újabb rumi gólt hozott – a lukácsháziak fásultan mozogtak. A Rum motiváltan játszott, nagyon hajtott a győzelemért, a célját pedig két újabb góllal sikerült is elérnie. A sérülésektől tizedelt Lukácsháza együttesében javarészt fiatalok léptek pályára, akik még nem bírták el a Rum energikus játékát.

 

Vép VSE–Répcelaki SE 0-1 (0-0). Vép, 250 néző, vezette: Bíró O.

Vép: Bezdi – Wágner, Dancs, Kovács D., Török (Varga O.), Markó (Németh M.), Illés, Baumgartner, Auer, Varga B. (Koszokovits), Dala (Hankó). Edző: Török Richárd.

Répcelak: Gyécsek – Tóth Do., De Paula, Harkai, Tóth Dá. (Németh G.), Rácz, Ódor, Horváth Sz. (Kónya), Balikó, Horváth T., Molnár Cs. (Balogh B.). Edző: Balassa Péter.

Gólszerző: Tóth Do.

Szép időben, nagyszámú közönség előtt jó mérkőzést játszottak a csapatok. Felváltva adódtak kisebb lehetőségek, de javarészt a középpályán küzdöttek a felek, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A második félidőben egy védelmi megingást követően előnyhöz jutott a Répcelak, és bármennyire is szeretett volna egyenlíteni a hazai csapat, nem tudott.

ÖTE Ikervár FC–Kőszegi FC 2-2 (2-0). Ikervár, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Ikervár: Schener – Németh M., Belegrai, Pap, Csenterics, Németh R. (Kósi), Vincze Z., Vincze T., Ódor, Kovács K., Pásti (Kosztolánczi, Dobány). Edző: Dobány Gábor.

Kőszeg: Bán – Lintner, Prán, Gőcze (Rómer), Dan (Szűcs), Réti, Rákhely, Fehér, Őri, Bujtás, Kovács Zs. Edző: Őri Gábor.

Gólszerzők: Pásti (2), ill. Fehér, Bujtás.

Jól kezdtek a hazaiak, az első félidőben Pásti jóvoltából kétszer is kapuba találtak. A második félidőben némileg megváltozott a játék képe, ugyanis erőre kapott a Kőszeg. Többet hibáztak a hazaiak, nem tudták megtartani a labdát – ez a Kőszegnek kedvezett. A vendég a 91. percben szépített, majd a 93. percben egyenlített.

Egyházasrádóci SE–Csepregi SE 0-2 (0-2). Egyházasrádóc, 120 néző, vezette: Kondor T.

Egyházasrádóc: Bali – Kertes, Németh M., László (Filipovits), Vilics, Molnár L., Balogh A. (Báger), Mészáros, Kazinczki, Krajczár, Molnár I. Edző: Lukács Ede.

Csepreg: Farkas B. – Táj­mel, Steiner M., Kótai, Steiner Zs. (Maráczi), Reichardt (Tóth A.), Takács (Németh O.), Baranyai, Pócza, Lukács (Németh B.), Steiner C. Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Kótai, Pócza.

Az Egyházasrádóc tartalékosan állt fel – sérültjei nehezen, lassan gyógyulnak. A Csepreg jó formában futballozott és megérdemelt győzelmet aratott idegenben. A házigazda nincs könnyű helyzetben, keresztszalag-szakadás és lábtörés miatt maródi játékosait még jó pár hétig nélkülöznie kell.

Körmendről ifj. Molnár Károly, Celldömölkről Kovács Balázs, Lukácsházáról Bezdi István, Vépről Pajor Tamás, Ikervárról Dobány Gábor, Egyházasrádócról Bali László, Jánosházáról Kelemen Kornél, Újperintről Hegyi László tudósított.

A hétközi, szerdai forduló is tartogat jó meccseket. A lendületben lévő Répcelak a Körmendet fogadja. Két közvetlen rivális csatázik a Vasvár–Egyházasrádóc párosításnál. Komoly a tétje a Rum–Kőszeg összecsapásnak. A bentmaradásért küzdő Vasszécseny az utóbbi hetekben megtorpanni látszó Vépet látja vendégül.

A 25. forduló menetrendje, szerda, 17.00: Rum–Kőszeg (Vass I.), Kiswire-Szentgotthárd–Ikervár (Szabó III. Z.), Répcelak–Körmend (Harcsár R.), Vasszécseny–Vép (Bedi T.), Csepreg–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő (Papp Á.), Vasvár–Egyházasrádóc (Horváth P.), Rába­paty–Király SZE (Szvorda M.), Schott Lukácsháza–Jánosháza (Horváth P.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában