Női kézilabda

2019.04.15. 21:14

Menetel a bajnoki cím felé az Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában magabiztosan nyert az éllovas SZKKA, nagy csatában kapott ki a sereghajtó HVSE.

Tóth Gábor

Mayer Maja remek játékkal, hat góllal járult hozzá az SZKKA újabb diadalához

Fotó: Unger Tamás

Pénzügyőr SE–Haladás VSE Sport Kft. 27-21 (12-10). – Budapest, 50 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kavalecz I., Kavalecz K.

HVSE: Schneck – Kozma 7/6, Simsik 6, Schuszter 1, Pap 3, Jaksics, Gősi 4. Csere: Büki, Tömő (kapusok), Tutti, Freiberger, Gerencsér, Rábai, Horváth. Edző: Huszti Ambrus.

Mayer Maja remek játékkal, hat góllal járult hozzá az SZKKA újabb diadalához
Fotó: Unger Tamás

Jól kezdett a HVSE, és a lendülete a folytatásban is kitartott. Az első félidő nagy részében vezetett, a Pénzügyőr csak nagy csatában, a szünet előtt tudott fordítani. Fordulás után aztán a hazai pálya minden előnyét élvező budapesti alakulat meglépett – a 37. percben a szombathelyiek kiállítás miatt elvesztették a gólerős Pap Mercédeszt. A HVSE jól küzdött, sokat játszott emberhátrányban, de mégis próbált visszajönni a meccsbe, többször fel is zárkózott. De végül felőrlődött a kilátástalan harcban, és kikapott. Huszti Ambrus: – Az első félidőben rendben volt a teljesítményünk, egyenrangú ellenfelei voltunk az esélyesebb házigazdának. A második játékrészben a sok furcsa fújás és az erősen véleményes kiállítás szépen lassan megtört minket, így a végére fejben és fizikailag is elfogytunk.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Dorogi ESE 34-21 (15-8). – Szombathely, 400 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kiss N., Mizsák D. SZKKA: Terenyi – Udvardi 5, Mayer 6, Pődör 3, Horváth 3, Varga 2, Szendrei 3. Csere: Gadányi (kapus), Csire 3, Szuhogyi, Takács 3, Hornyák 3, Moutsogianni 1, Virág, Tamási, Lakatos 2. Edző: Marosán György.

Az SZKKA esélyeshez méltó játékkal, lendülettel kezdte a meccset, és a folytatásban egyetlen pillanatra sem engedte ki a kezéből az irányítást. Erős tempót diktált, amivel a Dorog nem tudott lépést tartani. A találkozó már az első félidőben eldőlt, fordulás után csak a különbség mértéke volt kérdéses. Ismét önbizalomtól duzzadó teljesítménynyel rukkolt elő az SZKKA, és nagy léptekkel menetel a bajnoki cím, az NB I felé. Marosán György: – A célunkat teljesítettük. Az első félidőben kiválóan védekeztünk, és úgy is biztosan nyertünk, hogy sok ziccert hibáztunk. Két lépésre vagyunk az álmainktól. Köszönjük szurkolóinknak a támogatást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában