három első helyezés

2019.04.02. 21:15

Sikeresek a sporttudományban

Nagyon eredményesen szerepeltek az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) testnevelés- és sporttudományi szekciójában a szombathelyiek, három első helyezést is szereztek.

HE

Az első helyezettek (balról): Karacsi Gábor, Buti Nikolett, Balikó Benjamin Fotó: ELTE PPK/Reiner Dóra

A Testnevelési Egyetem volt a házigazdája a 34. OTDK testnevelés- és sporttudományi szekciójának, ahol az ifjú sporttudósok mutatták be kutatási eredményeiket. A szombathelyi ELTE Pedagógiai és Pszichológia Kar Sporttudományi Intézet népes csapattal, 15 fővel képviseltette magát. A szombathelyi hallgatók nagyszerűen szerepeltek, három első, egy-egy második és harmadik helyezésükkel a Testnevelési Egyetem és Pécsi Tudományegyetem mögött a harmadik helyezést szerezték meg az intézmények közötti versenyben.

Első helyezést érdemelt ki Buti Nikolett A sportoláshoz kapcsolódó tudatos vízfogyasztás, Balikó Benjamin Nyújtó gyakorlatblokk rendszeres használatának pszicho-motoros hatásai 7. osztályos tanulók körében, valamint Karacsi Gábor A zene és a testnevelés órai aktivitás kapcsolata című munkájával – utóbbi témavezetője H. dr. hab. Ekler Judit.

Az első helyezettek (balról): Karacsi Gábor, Buti Nikolett, Balikó Benjamin Fotó: ELTE PPK/Reiner Dóra

Második helyezett lett Csanádyné Söjtöry Borbála a Reprezentatív felmérés a tornaoktatás helyzetéről a közoktatásban Magyarországon című pályaművével (témavezetői: Sárai Gabriella, dr. Hatvani István, Némethné dr. Tóth Orsolya). Harmadik helyezést hozott az OTDK-ról Szeiler Bálint, dolgozatának címe: Az agilitás és az állóképesség kapcsolata utánpótláskorú labdarúgóknál (témavezetője: dr. Koltai Miklós). Még két különdíj is került a szombathelyi hallgatók tarsolyába; az egyiket Földvárszki Edina (Trendkövető táncos bemelegítés hatása a testnevelés órai aktivitásra – témavezető: H. dr. hab. Ekler Judit), a másikat Gusztafik Ádám (Állóképességi mutatók vizsgálata utánpótláskorú labdarúgóknál – témavezető : dr. Koltai Miklós) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában