Vízilabda

2019.05.22. 21:45

Büntetőkkel kaptak ki a vasi aligátorok

Az OB I-es vízilabda-bajnokság 11–12. helyéért való rájátszásának mindent eldöntő mérkőzésén az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület büntetőkkel maradt alul.

Pum András

Matajsz Márk és játékosai derekasan helytálltak

Fotó: Unger Tamás

Tatabánya–AVUS 11-9 (büntetőkkel) (3-3, 2-2, 0-2, 3-1, 3-1). – Tatabánya, 150 néző, OB I-es vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 11–12. helyért, harmadik találkozó, vezette: Marnitz, Fodor.

Tatabánya: BARABÁS – KOLOZSI 5, Katonás, Fazekas, Hoppál 1, Kalanovics, SZENTESI 3. Csere: Korbán, Kuncz 1, Keresztúri 1, Máthé. Edző: Zant­leitner Tamás.

AVUS: KOVÁCS B. – Irmes 1, Takács K., Kiss Cs. 1, Basara 2, TAKÁCS J. 2, Garancsy 1. Csere: Horváth A., Polovic, Ekler B. 1, Sági, Juhász M., Hajmási, Kurucz 1, Edző: Matajsz Márk.

A nyitott medencében lejátszott találkozó elején elhibázták helyzeteiket a csapatok, majd négy és fél percnyi játék után Takács János centerből betalált. Fél perc elteltével Basara büntetőből szerzett gólt: kettővel mentek a motiváltan vízilabdázó aligátorok. Nem sokáig örülhettek a vasiak, mert Kolozsi – ugyancsak büntetőből – hamar szépített (1-2). Majd Kurucz használt ki egy emberelőnyös szituációt. Ám ugyanezt tették a hazai­ak is, akik gyors egymásutánban két emberfórjukat is gólra váltották, így a vendégek kétgólos előnye elapadt (3-3).

Matajsz Márk és játékosai derekasan helytálltak
Fotó: Unger Tamás

A második negyed szombathelyi találattal indult (3-4). Aztán egyenlítettek, sőt a vezetést is átvették a hazaiak. Ám Bajék megrázták magukat és kiegyenlítettek (4-4). A harmadik negyedben is folytatódott az óriási küzdelem, csakúgy mint a két együttes korábbi négy meccsén, ezen sem tudott egyik elhúzni a másiktól. Rengeteget hibáztak a csapatok támadásban, aztán Ekler Bendegúz megtörte a gólcsendet (5-6). Basara szép lövésével kétgólosra nőtt a vasiak előnye úgy, hogy a harmadik negyedben gólt sem kaptak. Az utolsó nyolc percben sokáig egyik oldalon sem esett találat, aztán Kolozsi büntetőből szépített (6-7). Az AVUS Takács János találatával újra két góllal elhúzott, a másik oldalon viszont Szentes centerből betalált, majd Kolozsi büntetőből egyenlített (8-8). Óriási izgalmak közepette zajlottak az utolsó percek, de maradt a 8-8, következett az öt-öt büntető.

A hazaiaknál négyből hárman bedobták, a vendégeknél Garancsy értékesítette büntetőjét, Ekler, Basara és Irmes kihagyta, így ötméteresekkel a tatabányaiak 3-1-re győztek.

A két nyert mérkőzésig tartó párharcot 2-1-re a nyerte a Tatabánya. Az AVUS a 12. helyen zárta a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában