Szoros vereség

2019.05.02. 20:06

Egy góllal maradtak alul a vasi aligátorok

Óriási csatában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) a 9–12. helyért való rájátszásban egy góllal kikapott, így a folytatásban a 11–12. helyért mérkőzhet.

Pum András

Nagy csatát vívott a két csapat. Az AVUS pólósa, Ivan Basara három gólt szerzett Fotó: Horváth Balázs

Szentesi VK–AVUS 12-11 (2-2, 4-4, 3-3, 3-2). – Szentes, 200 néző, rájátszás a 9-12. helyért, vezette: Kovács Cs. T., Tóth S.

Szentes: Meixner – Kiss K., Nagy M. 2, VÖRÖS 3, PELLEI F. 2, SOMOGYI 2, Kriszoszpatisz 1. Csere: Kókai, Pellei K. 1, Tóth Gy., Hegedűs 1, Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Ekler B., Takács K., Kiss Cs. 2, BASARA 3, Kurucz 1. Csere: Polovic 2, Sági, Baj, Juhász M., GARANCSY 3, Hajmási, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Nagy csatát vívott a két csapat. Az AVUS pólósa, Ivan Basara három gólt szerzett Fotó: Horváth Balázs

Támadásban sok hibával, védekezésben viszont határozottan kezdtek a csapatok, így csak több mint két és fél percnyi játék után szerzett vezetést a Szentes. A hazaiak rövidesen növelték előnyüket. A vendégeknek semmi sem sikerült támadásban és már csak szűk két perc volt hátra, amikor Garancsy megszerezte a vasiak első találatát (2-1). Aztán nem sokkal később viszont Basara szabaddobásból bombázott a hálóba (2-2). A második negyed az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a szentesiek két góllal elhúztak, de a szombathelyiek kapaszkodtak. Noha a hazaiak vezettek, a vendégeknek mindig volt válaszuk. A nagyszünetre 6-6-os döntetlennel vonultak a csapatok. A harmadik negyedben a meccs során először – Polovic találatával – átvette a vezetést az AVUS (6-7). Felváltva estek a gólok, izgalmas, kiélezett volt a találkozó. Az utolsó negyed 9-9-ről kezdődött. A záró nyolc perc első találatát Garancsy szerezte, de amíg a vendégek kihagyták helyzeteiket, addig az alföldiek jól sáfárkodtak lehetőségeikkel. Noha hosszú percekig 11-10 volt az állás, újabb gólt, negyven másodperccel a lefújás előtt a szentesiek szereztek (12-10), így eldőlt a találkozó. A vasiak erejéből három másodperccel a vége előtt már csak a szépítésre futotta. A végletekig kiélezett csatában bármelyik együttes győzhetett volna. A hét pontig tartó párharcot tehát a Szentes 7-1-re nyerte.

Matajsz Márk: – Három-négy játékosom betegen játszott, a centerünk, Takács János pedig sérülés miatt hiányzott. Az utolsó leheletünkig küzdöttünk, azonban a végére elfáradtunk, ráadásul fontos, emberelőnyös, kidolgozott helyzeteket nem tudtunk gólokra váltani.

Az aligátorok a folytatásban a 11–12. helyért a Pécs–Tatabánya párharc vesztesével játszanak, ahol az állás jelenleg 4-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában