Fontos győzelem

2019.05.20. 20:28

Futsal: rangadót nyert a Haladás Veszprémben

Az NB I-es futsalbajnokság középszakaszának utolsó előtti, 9. fordulójában a nagy rivális Veszprém vendégeként nyert rangadót a Kútház Haladás VSE.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

FC Veszprém – Kútház Haladás VSE 0-5 (0-2).

Veszprém, 500 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Farkas, Futó (Apkó).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Márkus, Komáromi, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon, Tar, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza, Bognár, Bencsik Á. Edző: Madarász János.

HVSE: Sásdi – Horváth P., Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi, Alasztics, Horváth B., Michel, Sanchez, Hajmási, Pocaia, Vatamaniuc-Bartha, Vidák. Edző: Sziffer András.

Gól: Dróth 2 (7., 14.), Sanchez 2 (30., 40.), Simic (35.).

A rangadót mindkét csapat nagy lendülettel kezdte. Kiegyenlített csatát láthatott a közönség – inkább átlövésekkel próbálkoztak a felek. A percek múlásával próbálta átvenni az irányítást a Veszprém, de jól védekezett a Haladás. És közben jutott erő támadásokra is: egy szögletvariáció végén Michel rúgott zúgó kapufát. Szikrázóan kemény volt a mérkőzés, a hazaiak nem válogattak az eszközökben. Dróth azonban nem zavartatta magát, bődületesen nagy gól rúgott: szabadrúgásból, messziről szétforgácsolta a felső lécet, onnan a gólvonal mögé, majd a hálóba csapódott a labda. A Haladás a folytatásban is jól, szervezetten futballozott, megbecsülte a labdát, nem engedte igazán komoly helyzetbe kerülni ellenfelét. Aztán érkezett ismét Dróth, aki Simic visszagurított labdáját bombázott jó tíz méterről a kapuba. Rögtön időt kért a Veszprém. De nem változott a játék képe. Akart, küszködött a Veszprém, kontrázott a Haladás.

Fotó: Szendi Péter

Fordulás után sem csökkent a tempó. A Veszprém pedig komoly erőfeszítéseket tett a szépítésért. A Haladás átadta a területet, és próbált kontrázni – várt a lehetőségre. Nem tudott mit kezdeni szervezett ellenfelével a házigazda. Sőt, Simic szabadrúgása után a hosszún érkező Sanchez terelte kapuba mellel közelről a labdát (30. perc: 0-3). Gyorsan vészkapusra váltott a Veszprém. De ezt is megoldotta a szombathelyi alakulat, helyzetbe sem tudott kerülni a hazai együttes. Simic pedig pontot tett a mérkőzés végére: labdát lopott, és saját hatosáról emelt okosan az üresen hagyott veszprémi kapuba. A maradék bő öt percben a Veszprém mindent elkövetett, hogy a becsületgólt megszerezze. Ehelyett másodpercekkel a lefújás előtt Sanchez csent el egy labdát, és messziről az üres kapuba gurított.

Kiütötte ellenfelét a Haladás, és a játék képe alapján a különbség egyáltalán nem túlzó. A veszprémi győzelem azt jelenti, hogy a HVSE jó eséllyel bejut a bajnoki döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában