Dobogós helyezések

2019.05.16. 21:02

Vasi vívók az országos diákolimpián

Két érmet hoztak a vívó-diákolimpiáról a Vas megyeiek, a kardozó Baán Petra és a tőröző Csuka Boglárka lett harmadik.

Horváth Erika

pixabay

A Horotán Attila vezetésével a kardvívással foglalkozó Sárvári Vívóképző SE három versenyzőt indított a diákolimpián az A kategóriában, a versenyengedéllyel rendelkezők között, Jobb Zalánt, Bolfert Dánielt (mindkettő Gárdonyi) és Baán Petrát (Nádasdy). A két fiú a középmezőnyben végzett, de a III. korcsoportos Petrának sikerült a dobogóra is felérnie.

A tőröző Csuka Boglárka
Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

Veretlen maradt a csoportkörben, és a táblán további három győzelemmel jutott az elődöntőbe. Ott szenvedte el első vereségét – a későbbi győztestől –, így bronzérmet akasztottak a nyakába. Baán Petra a diákolimpiát követően egyesületi színekben gyűjtött további dobogós helyezéseket: a Balatonalmádiban rendezett utánpótlás-vidékbajnokságon a gyermek korosztályban bronz, a serdülők között ezüstérmet szerzett, míg másnap Veszprémben a újoncok között lett harmadik.

A kardvívó Baán Petra
Fotó: Sárvári Vívóképző

 

A Szombathelyi Vívóakadémia népesebb, 24 fős csapattal vett részt az országos diákolimpián (edzőik Igaly János, Fatalin Károly, Varga Péter, Molnár Csaba, Örkényi Csillag). A tőrözők a B kategóriában (a versenyengedéllyel még nem rendelkezők között) szerepeltek. Ketten jutottak az élmezőnybe. A II. korcsoportosoknál Vörös Liliána (Bolyai) három győzelemmel, két vereséggel zárta a csoportkört, a táblán két győzelemmel jutott a negyeddöntőig.

De tovább már nem, a későbbi ezüstérmes ütötte el az elődöntőtől, azaz az éremtől – 7. lett. A III. korcsoportos Csuka Boglárka a csoportkört még a 4. helyen zárta, de a negyeddöntőbeli győzelmével egy hellyel sikerült előbbre rukkolnia, országos bronzérmet szerzett. A szombathelyi párbajtőrözők az A kategóriában léptek pástra. A legelőkelőbb helyezés Horváth Emma (Bolyai) nevéhez fűződik, aki a VI. korcsoportban a negyeddöntőbe jutott, végül nyolcadik lett.

 

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában