Eredmények

2019.06.02. 19:02

Cserpnyák bajnoki címe – A fővárosban rendezték a serdülő és ifi tekedöntőket

Kiválóan szerepeltek megyénk fiatal tekézői az országos finálékban. Az ifjúságiak mezőnyében a szentgotthárdi Cserpnyák Martin nyerte a tekebajnokságot.

Pum András

Cserpnyák Martin ifjúsági bajnok –itt hazai pályán

Fotó: VN-archív

Az FTC Népligeti csarnokában rendezték az országos egyéni ifjúsági (U18) és serdülő tekebajnokság (U14) döntőjét. Az igazolt fiúk és lányok mellett a nem igazolt fiúk és lányok is rajthoz álltak. Az ifjúságiak 120, a serdülők 90 vegyes gurítást teljesítettek. A viadalon remekül szerepeltek megyénk versenyzői. Az igazolt ifjúsági fiúknál a fináléba országosan 16 tekéző kvalifikálta magát, a Thermalpark-Szentgotthárd versenyzője, Cserpnyák Martin remekül versenyezve, 599 fával végzett az első helyen, míg a répcelaki Zalka Máté (567) negyedik lett.

Cserpnyák Martin ifjúsági bajnok –itt hazai pályán
Fotó: VN-archív

Az igazolt lányoknál a kilenc induló közül a Szentgotthárdon edző, de az ausztriai Kleiwarasdorfban szereplő László Kata 555 fával a második helyen végzett. A nem igazolt fiúknál a négy döntőbe jutott versenyző közül a csákánydoroszlói Zakics Richárd (526) a második, klubtársa, Németh Marcell (521) pedig a harmadik helyen zárt.

A serdülő igazolt fiúknál a döntőbe összesen kilencen kvalifikálták magukat, Simon Szabolcs (Horváth TK-Gravitáció) 272 fás teljesítménnyel a harmadik helyen zárt.

A nem igazolt fiúk nyolc fős mezőnyében a répcelaki Varga Bence (261) szintén harmadik lett. A lányoknál hatan álltak rajthoz, Jekkel Jázmin (Csákánydoroszló) 245 fával ugyancsak a harmadik pozícióban zárta a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában