Ökölvívás

2019.06.05. 20:54

Ketten léptek szorítóba az Eb-n

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolója lépett kötelek közé a romániai junior ökölvívó Európa-bajnokságon.

Tóth Gábor

Lukács Tifani és Buza Rafael a tatai edzőtáborban

Fotó: Fitt-Box ÖE

 

Idén Románia, Galati városa ad otthont az ökölvívó junior Európa-bajnokságnak. A korosztályos magyar válogatottban a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két versenyzője, Lukács Tifani (büki szakosztály) és Buza Rafael kapott helyet. Lukács Tifani (54 kg) a svéd Zehra Millivel csapott össze. Tifani szép, pontos bunyót produkált, igyekezett fogást találni a svéd öklözőn.

A mérkőzés mindhárom menetben kiegyenlített volt, a bírók szerint azonban a svéd rivális jobb volt. Buza Rafael (54 kg) első meccsén az ukrán Yaroslav Bhan ellen lépett szorítóba. Az első két menet Rafaelé volt, az ütései erősek voltak, komoly nyomást gyakorolt vetélytársára.

Lukács Tifani és Buza Rafael a tatai edzőtáborban
Fotó: Fitt-Box ÖE

A harmadik menet már szorosabb volt, de Rafael megtartotta előnyét. Másnap a német Enrico Kliesch következett. A mérkőzés az elejétől kezdve rendkívül szoros volt, nagy csatát vívott a két bunyós. Végül a bírók pontozással ugyan, de a német versenyzőt találták jobbnak.

– Rafael elsőéves juniorként nem ijedt meg a feladattól, remekül helytállt a nála rutinosabb ellenfelekkel szemben – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ölölvívó Egyesület vezetőedzője. – Tifanira sem lehet panaszom, ez volt az első ennyire komoly nemzetközi megmérettetése – szomorkodásra nincs oka. Mindkét versenyzőnkre büszke vagyok, hozták a tőlük elvárt színvonalat. Ráadásul komoly tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyeket a jövőben kamatoztatni tudunk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában