3. Hammer Skate Jam

2019.07.28. 19:28

Gördeszkás trükkök – Népszerű a verseny, népszerű az extrém sport

Nagy sikert aratott a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a Puskás DSE támogatásával rendezett 3. Hammer Skate Jam gördeszkaverseny.

Tóth Gábor

A női kategória győztese, Horváth Dóra „bűvészkedik”

Fotó: Stoicsics Nóra

A rendezvénynek a Puskás-­iskolában 1997-ben épült Varg­Aréna Skate Park adott otthont szombaton – amely Varga Jenő munkájának köszönhetően jött létre. A szervezők – Bor Milán és Hajnal Ádám – figyelemfelhívásnak is szánták az országos szintű erőpróbát, ugyanis nagy szükség lenne már egy városi skate park megépítésére. Igény lenne rá – ezt jelzi az is, hogy a versenyen több mint ötvenen tették próbára a tudásukat.

Az ország több településéről is érkeztek gördeszkások, Budapestről például egész népes kis csapat nevezett. Gördeszkára pattantak fiúk és lányok, kicsik és nagyok – vegyes, de erős volt a mezőny. Remek hangulatban zajlott le a szinte egész napos rendezvény, egészen elképesztő produkcióknak is tapsolhatott a népes nézősereg. A versenyt amatőr kategóriában, két korcsoportban írták ki. A szervezők különdíjakkal is készültek, jutalmazták a leglátványosabb trükköt, de azt a leglelkesebb versenyzőt is, aki egész nap „maximálisan odatette magát”.

A női kategória győztese, Horváth Dóra „bűvészkedik”
Fotó: Stoicsics Nóra

– Örömmel mondhatom, hogy évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvény iránt, egyre több fiatalt érdekel ez az extrém fajtája a sportolásnak – fogalmazott Bor Milán. – Mindig igyekszünk egy sima versenynél többet nyújtani a srácoknak, inkább egy élményt, amire aztán egy évig, a következő versenyig lehet építeni.

Eredmények, 22 év alatt: 1. Szalontai Balázs, 2. Váral­lyay György, 3. Vágó Dániel. 22 év fölött: 1. Szépvölgyi Dávid, 2. Mihályfi Dávid, 3. Gál Attila. Különdíjak, legjobb női: Horváth Dóra. Local hero: Sági Szabolcs. Best trick: Juhász Martin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában