fogathajtás

2019.08.20. 20:37

Geröly Tibor a bajnok

Véget ért a megyei fogathajtó-versenysorozat: Geröly Tibor szerezte meg Vas megye 2019. évi bajnoka címet ifj. Szájer József és Varga Szilárd előtt.

Horváth Erika

A megyebajnokság eredményhirdetése. Balról: ifj. Szájer József, a bajnok Geröly Tibor, Varga Szilárd, Komálovics Ottó, Novák Szabolcs, Bíró Attila

Fotó: VN/Magyar Balázs

Nagygeresden zárult Vas megye 2019. évi C kategóriás fogathajtó-versenysorozata, egyben bajnoksága – az eseményt megtisztelte jelenlétével Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke is. A település 11. kettesfogathajtó-versenyére 21 kettes- és három egyesfogat nevezett. A nap első felében a kétfordulós akadályhajtást bonyolították le. A 21-ből a gencsapáti Főnix LE versenyzője, Geröly Tibor valamint a Katafai LSE hajtója, ifj. Szájer József által irányított fogatnak sikerült hibátlanul teljesíteni mindkét fordulóban, így közöttük az összevetés döntött.

A megyebajnokság eredményhirdetése. Balról: ifj. Szájer József, a bajnok Geröly Tibor, Varga Szilárd, Komálovics Ottó, Novák Szabolcs, Bíró Attila
Fotó: VN/Magyar Balázs

Geröly Tibor harmadszorra sem hibázott, Szájer ezúttal igen, így Gerölyé lett az első hely. A dobogó harmadik fokára hajtók közül Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) volt a legjobb. Az egyesfogatok versenyét Ivánkovics Dóra (Hansági LSE) nyerte Tamási Éva (Uraiújfalu SE) előtt. A mintegy 700 néző jól szórakozott a jokerhajtás, azaz a pontgyűjtő akadályhajtást megelőző Pacsirták zenés formáció előadásán is. A jokerhajtásban csak egy Vas megyei versenyzőnek sikerült az első háromba kerülni. A versenyt Fülöp Zsolt (Győr­sági SE) nyerte a Lukácsházi SE hajtója, Bíró Attila szerezte meg a második helyet, míg a harmadikon Lócsi Miklós (Veszkényi LE) zárt.

Végül kihirdették a hat állomás összesítése alapján a megyei bajnokság végeredményét is (a versenyzők legjobb négy akadályhajtó eredményét vették figyelembe). Eszerint Geröly Tibor lett a megyei bajnok (61 pont), ifj. Szájer József (51) a második, a két 42 pontos versenyző közül Varga Szilárd a harmadik, Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) a negyedik, az ötödik helyet Novák Szabolcs (Savaria LSE), a hatodikat Bíró Attila (Lukácsházi SE) szerezte meg. Az első három helyezett képviselheti Vas megyét az októberi országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában