Befejeződött az idei strandsportszezon a Tófürdőn

2019.08.25. 20:30

Több mint ezer embert mozgattak meg a nyári rendezvények – teqball és matracos evezés maradt a végére

Szezonzáró strandsportnappal szombaton befejeződött a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség 2019-es rendezvénysorozata a Tófürdőn. Zárásként teqball és matracos evezés szerepelt a programban.

Tóth Gábor

Balról Kovács Jenő, Kiss Csaba, Várkony Győző a fiával, Palkó Árpád, Varga Dániel, Varga Máté és Varga Jenő Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

Varga Jenő szakágvezető, főszervező kifejezetten jónak értékelte a 2019-es strandsportszezont, ugyanis tovább emelkedett a résztvevők száma, egyre többen teszik próbára tudásukat a különböző sportágakban. Az igazi szabadidős, vicces, játékos programok több mint ezer embert mozgattak meg a nyáron.

A szezonzáró sportnapon két versenyszámban vehettek részt a sportolni vágyók. A teqball párosbajnokság 3., utolsó fordulójára a selejtezők négy legjobb párosa kapott meghívást. A játékosok fantasztikus megoldásokkal, hosszú labdamenetekkel, szemet gyönyörködtető játékkal kápráztatták el a szurkolókat, érdeklődőket. A négy csapat körmérkőzéssel döntötte el a bajnokság végeredményét. Az utolsó mérkőzésen a két legesélyesebbnek tartott páros, a Palkó Árpád–Várkony Győző és a Kovács Jenő–Kiss Csaba duó csatázott az első helyért. Kiélezett küzdelemben végül a Palkó–Várkony páros diadalmaskodott. Második helyen így a Kovács–Kiss kettős végzett, míg a harmadik helyet a Varga Dániel–Varga Máté páros szerezte meg. A szabadidősport szövetség munkatársai külön díjazták a legjobb felnőtt és utánpótláskorú játékost. A felnőtteknél a háromszoros egyéni győztes Kovács Jenő, míg az ifiknél Varga Dániel érdemelte ki a különdíjat. A szegedi kajak-kenu világbajnokság tiszteletére megrendezett matracos kajakverseny ugyancsak frenetikus hangulatban zajlott le a Tófürdő tanmedencéjében.

Balról Kovács Jenő, Kiss Csaba, Várkony Győző a fiával, Palkó Árpád, Varga Dániel, Varga Máté és Varga Jenő Fotó: Szombathelyi Szabadidősport Szövetség

A bemelegítésnél már lehetett látni, hogy nem lesz könnyű feladat a matracon ülve vagy térdelve megmaradni, célba érni – többen felborultak evezés közben. Minden versenyzőnek két lehetősége volt, a legjobb idő döntötte el a végső sorrendet.

Eredmények, serdülő lány: 1. Németh Virág, 2. Rácz Anna, 3. Schmidt Noémi. Fiú: 1. Ács Bálint, 2. vidos Bence, 3. Ughy Barnabás. Junior lány: 1. Stipkovits Virág, 2. Szekszer Bianka, 3. Horváth Ágnes. Fiú: 1. Kollár Lóránt, 2. Verses Péter, 3. Kiss Noel. Felnőtt nő: 1. Csizmadia Szonja, 2. Morva Judit, 3. Ughy Annamária, Prugberger Kinga (azonos idővel). Férfi: 1. Ughy Csaba, 2. Stikovits Péter, 3. Kollár Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában