Vereség az edzőmeccsen

2019.08.01. 18:22

Visszavágott a Mosonmagyaróvár az SZKKA-nak

Edzőmeccsen kapott ki a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB I-es női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Mayer Maja (labdával) ismét remekül teljesített

Fotó: Unger Tamás

Negyedik felkészülési mérkőzésén a szintén élvonalbeli Mosonmagyaróvár vendégeként lépett pályára az SZKKA. Tulajdonképpen visszavágót vívtak a felek, hiszen múlt héten az Arena Savariában 28-23-ra nyert a szombathelyi alakulat. Ezúttal több hiányzó is akadt a vasiaknál, Katarina Tomasevic, Ivana Mitrovic és Virág Noémi is kihagyta a találkozót.

Mosonmagyaróvári KC– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 29-22 (13-13). – Mosonmagyaróvár, 400 néző, felkészülési női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács T., Mándli B.

SZKKA: Sipeki – Mayer M. 6, Gorilska 1, Bandelier 6, Pődör R. 3, Horváth P. 2, Jovetic. Csere: Gadányi (kapus), Szendrei 1, Csire 1, Mayer Sz. 1, Varga N. 1. Edző: Marosán György.

Mayer Maja (labdával) ismét remekül teljesített
Fotó: Unger Tamás

Gyors tempóban kezdtek a csapatok, a szombathelyieknél Mayer Maja volt elemében, a szélső négy gólt dobott az első negyedórában. Hullámzott a játék, felváltva potyogtak a gólok – mindkét oldalon jó teljesítményt nyújtottak a kapusok. Az első félidő így döntetlennel ért véget. Fordulás után viszont már többet hibázott a szűk kerettel dolgozó SZKKA, a pontosabban játszó házigazda így fokozatosan ellépett. A vendégek megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal, ami nem igazán bizonyult hatékonynak, sokszor került a labda az üresen maradt kapujukba. Az utolsó tíz percre már hétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok, és a végére nem maradt izgalom – visszavágott a Mosonmagyaróvár a szombathelyi vereségért.

– Nagyon sok ziccert kihagytunk, és a cserelehetőségeink is szűkek voltak – értékelt Marosán György, az SZKKA trénere. – A második félidőt arra használtuk fel, hogy egy új játékelemet gyakoroljunk – ez az eredményen látszódik is.

Az SZKKA-t pénteken az NB I. egyik élcsapata, a Vác fogadja edzőmérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában