Labdarúgás

2019.09.16. 21:23

A ráadásban nyert az U14

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok 4. fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U14-es és U17-es csapata is győzött.

Pum András

U14

Illés-Haladás–ETO FC Győr 2-1 (0-0). – Szombathely, vezette: Szabó P.

Illés-Haladás: Molnár-­Végh – Stefanich, Bonchis (Horváth B.), Takács-Földes, Balikó, Katona (Baranyai), Varga Á. (Sinka), Fischl, László (Laczó), Horváth A. (Király), Csörnyei. Edző: Tóth Zsolt.

A mérkőzés elején a győriek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de nem tudtak helyzeteket kialakítani a szervezetten játszó vasiak ellen, akik a félidő derekán átvették az irányítást. Szünet után beszorította ellenfelét a kreatívan, látványosan futballozó Illés-Haladás, és megszerezte a vezetést. Támadásban maradtak a hazaiak, ám kihagyták helyzeteiket, a győriek egy egyéni hibából kiegyenlítettek. A ráadásban Laczó szabadrúgásgóljával megszerezte a három pontot a remekül játszó vasi csapat, amelyben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

Gólszerzők: Laczó, Takács-Földes.

5. forduló, szombat, 14.00: Pécs–Illés-Haladás.

U15

Illés Akadémia-Haladás–ETO FC Győr 1-2 (1-0). – Szombathely, vezette: Tóth Cs.

Illés-Haladás: Huszár – Nagy R. (Szabó L.), Varga D., Szvoboda, BOLLA, Mozsár (Sági), Frák (Mayer), Mohos (Szemes), Nagy Zs., Udvardi (Ligeti), VARGA O. Edző: Horváth András.

Döntetlenszínezetű mérkőzésen 1-1 után a hazaiak kihagyták helyzeteiket, míg a győriek egyszer betaláltak. Ez döntött.

Gólszerző: Udvardi.

5. forduló, szombat, 12.00: Pécs–Illés-Haladás.

Takács-Földes gólját ünneplik az U14-esek
Fotó: Szántai Krisztina

U16

Illés-Haladás–Debrecen 0-2 (0-2). – Szombathely, vezette: Iványi.

Illés-Haladás: Olasz – Vert (Kovács P.), Muzsi, Horváth J., Borbács (Domján), Vigh (Lórántfy), Tama, Iván, Patakai (Tóth K.), Miszori, Papp Cs. (Kovács A.). Edző: Sátori Barnabás.

Hiába játszottak nagy fölényben a szombathelyiek és birtokolták többet a labdát, a vendégek könyörtelenül kihasználták a vasiak labdavesztéseit. Megérdemelt debreceni győzelem született.

5. forduló, szombat, 14.00: MTK–Illés-Haladás.

U17

Illés Akadémia-Haladás–Debrecen 2-0 (2-0). – Szombathely, vezette: Novák.

Illés-Haladás: SIMON – Bényei, DEZAMITS, Szabó B., KÁLLAI, HORVÁTH R. (Markó), Antal, Sulyok D., Tarján, Bunevácz (Baranyai), SULYOK M. (Heiter). Edző: Németh Richard.

Az első félidőben nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét az Illés Akadémia, és egy szabadrúgásgóllal, majd egy akcióból elért találattal kétgólos előnyre tett szert. A második félidőben a kiállításig uralták a játékot a vasiak, a piros lap azonban kissé megzavarta a hazaiakat. Ám mielőtt még a debreceniek vérszemet kaphattak volna, hamarosan egy vendégjátékost is kiállított a bíró, ettől kezdve nem volt probléma, újra az akadémisták domináltak, kézben tartották a meccset. Németh Richard csapata helyzetei alapján akár még nagyobb arányban is nyerhetett volna.

Gólszerzők: Sulyok M., Horváth R.

Kiállítva: Tarján (Illés-Haladás, 64.), Lipcsei (DVSC, 71.).

5. forduló, szombat, 12.00: MTK–Illés-Haladás.

U19

Illés-Haladás–ETO FC Győr 1-3 (0-2). – Lukácsháza, vezette: Kubicsek.

Illés-Haladás: Schüld – Bognár, Bokor, Doktorics (Oláh), Illés (Tóth-Gábor), Molnár T. (Debreceni), Kállai (Csomós), Balogh F., Szekér, Szecsődi, Tóth M. Edző: Oross Márton.

A győriek jöttek ki jobban a mérkőzés fordulópontjaiból, a szombathelyiek elkerülhető gólokat kaptak. A nem túl magas színvonalú rangadón a vendégek megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gólszerző: Tóth M.

A Vasas-Kubala Akadémia–Illés-Haladás mérkőzést szombatról október 19-re halasztották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában